Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press SPLI'SKI KLAPAREL Glazbena poslastica u Hrvatskom domu

SPLI'SKI KLAPAREL Glazbena poslastica u Hrvatskom domu

Susret klapa održat će se u subotu

Spli'ski klaparel – 5. susret klapa će se u subotu, 19. listopada u 20 sati, u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića, Hrvatski dom u sklopu 7. međunarodnog festivala pjesme Sing in Split. Ulaz je slobodan, a svi su srdačno dobrodošli!

Na ovogodišnjoj smotri klapske pjesme nastupit će osam iznimnih klapa, koje će izvesti po dvije pjesme. Ženske klape: Orca, Ventula i muška klapa Mriža iz Splita, klape Stivanja i Tragos iz Trogira, Krunik iz Kučina, Bistrica iz Marije Bistrice te mješovita klapa Kampaneli iz Kaštela.

Organizator ovog glazbenog događaja je ženska klapa Ventula koja već osamnaestu godinu uspješno promovira klapsku pjesmu. Ventula je osvojila brojne nagrade, među kojima se posebno ističu tri Zlatna leuta na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu te nagrada Grada Splita 2021. godine za izniman doprinos kulturi i za ustanovljenje Spli'skog klaparela. Ove godine, Ventule su osvojile treću nagradu stručnog žirija na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, a na Festivalu klapske pisme u Posušju prvu nagradu publike i treću nagradu stručnog žirija, potvrđujući svoju izvrsnost i predanost.

'Na smotri Spli'ski klaparel uživat ćete u bogatom repertoaru, od tradicionalnih baštinskih pjesama do suvremenih klapskih obrada. Dođite i budite dio ove jedinstvene večeri!', najavljuju organizatori.

Vaša reakcija na temu