Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dvije Velike nagrade sigurnosti dodijeljene Cemexu za prakse sigurnosti u prometu

Dvije Velike nagrade sigurnosti dodijeljene Cemexu za prakse sigurnosti u prometu

Godišnje priznanje dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti

Stručni žiri Hrvatske udruge menadžera sigurnosti nagradio je Cemex Hrvatska Velikom nagradom sigurnosti 2024. u čak dvije kategorije - za najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednica te za partnerstvo u sigurnosti na 17. konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti.

Projekt 'Gradimo bolju cestovnu sigurnost zajedno' obuhvaća dvije komponente koje su ponijele ove dvije nagrade: trening sigurne vožnje za vozače Cemexove flote za prijevoz rasutog cementa u Centru za sigurnu vožnju Vransko u Sloveniji te predavanje i trening sigurne vožnje za motocikliste, članove lokalnih moto klubova, organiziran u suradnji s MK BMW Dalmacija i uz podršku PU splitsko-dalmatinske. Ovakvi treninzi su dio kontinuiranih aktivnosti koje Cemex Hrvatska poduzima s ciljem povećanja sigurnosti na prometnicama. One obuhvaćaju kupnju cisterni i kamiona s najboljom dostupnom sigurnosnom opremom, kontinuiranu edukaciju vozača, suradnju s vodećim stručnjacima sigurne vožnje, ali i provođenju sigurnosnih kampanja kako bi se javnost educirala o ovoj važnoj temi.

Nagradu za najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednica preuzeo je Cemexov voditelj zaštite na radu Fabjan Ruščić, dok su nagradu za partnerstvo u sigurnosti preuzeli Jure Bočina, Cemexov voditelj opskrbe kupaca i vlastite flote, Perica Orešković, savjetnik u službi prometne policije PU splitsko-dalmatinske te Željan Rakela, predsjednik BMW MK Dalmacija.

'Treninzi sigurne vožnje nisu samo pitanje prakse, iako je ona velik I važan dio razumijevanja okolnosti u prometu i načina da se vozač bolje pripremi na te različite okolnosti. Oni su i prilika za razmjenu iskustava, znanja i perspektiva. Takvim suradnjama i partnerstvima postižemo veću sigurnost u cestovnom prometu, a na razvoju sličnih projekata koji donose dobrobit velikom broju uključenih dionika, a time i širu društvenu koristi, ćemo nastaviti raditi i dalje', istaknuo je Fabjan Ruščić prilikom dodjele nagrada.

Velika nagrada sigurnosti godišnje je priznanje koje dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, a Cemexu je ovo ukupno peto samostalno i treće priznanje koje dijeli s partnerima za svoje prakse sigurnosti te suradničke projekte na podizanju svijesti o važnosti sigurnosti kako u stručnoj i široj zajednici.

Vaša reakcija na temu