Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otočke taktike 2024.: Vikend u Tribunju i na Logorunu

Otočke taktike 2024.: Vikend u Tribunju i na Logorunu

Kreativnost, kultura i zabava za sve generacije

Otok Logorun ovog vikenda postaje središte kreativnosti i inovacija. Radionica 'Logorun – Otočke taktike 2024.' okuplja mlade, umjetnike, stručnjake i lokalnu zajednicu s ciljem razvoja novih ideja za bolju budućnost otoka.

Što možete raditi ovaj vikend u Tribunju i na Logorunu?

PETAK 20.9. - Poslušajte zanimljiva izlaganja!

Prvog dana s početkom u 10 sati u Društvenom centru Tribunj ćemo se upoznati s otokom i njegovim potencijalima. 

Načelnik Marko Grbelić i jedan od osnivača arhitektonskog ureda Prostorne taktike Luka Cvitan predstavit će dosadašnja nastojanja na očuvanju i razvoju napuštenog vojsnog sklopa na otoku Logorun. Mentori Antonia Cvitan Vuletić, Alen Marića, Goran Akrapa, Andreja Dodig i Vedrana Vujičić, iz različitih područja kulture,umjetnosti, dizajna i održivog razvoja, podijelit će svoje znanje i iskustvo.

Zanimljivo će biti predavanje arheologa Andrije Nakića o bukerima u okolici Šibenika, koji naglašava važnost očuvanja ove kulturne baštine za razvoj turizma. Ravnateljica Gorana Barišić Bačelić iz Tvrđave kulture Šibenik predstavit će uspješan model upravljanja kulturnom baštinom, ističući kako ona može biti pokretač razvoja lokalnih zajednica.

SUBOTA 21.9. - Rezervirano za kino na otvorenom i druženje na Logorunu!

Drugi dan rezerviran je za druženje na otoku, uz projekciju filma 'Uvijek postoji sutra' u sklopu Kina Mediteran i glazbu uživo. Dođite opremljeni svojim dekicama, prostirkama, grickalicama i osvježenjima za provesti večer pod zvijezdama!

Organiziran je prijevoz brodom iz Tribunja na otok i natrag. Okupljanje putnika na rivi u Tribunju je u 19.30 sati, a povratak prema dogovoru.

NEDJELJA 22.9. - Poslušaj ideje do kojih su došli sudionici radionice!

Nakon tri dana intenzivnog rada, u nedjelju 22. rujna u 17 sati u Društvenom centru Tribunj, svi zainteresirani mogu doći i upoznati se s idejama koje su nastale tijekom radionice. Ovo je izvrsna prilika da se uključiš u razgovor i daš svoj doprinos oblikovanju budućnosti Logoruna.


Zašto je ova radionica važna?

Radionica 'Logorun – Otočke taktike' okuplja različite dionike i potiče suradnju, stvarajući nove ideje za održivi razvoj otoka, očuvanje baštine i bolju kvalitetu života lokalne zajednice.


Prostorne Taktike d.o.o. je dinamičan ured za arhitekturu i urbanizam posvećen stvaranju inovativnih, održivih i društveno odgovornih prostora. Osnovali su ga 2017. godine Luka Cvitan i Antonia Cvitan Vuletić, a njihov tim je posvećen stvaranju prostora koji poboljšavaju kvalitetu života i doprinose aktivnim i održivim zajednicama.

'Pristupamo svakom projektu kritički, preispitujući konvencionalne metode i prihvaćajući izazove kao prilike za inovacije. Kroz interdisciplinarni pristup i suradnju s različitim stručnjacima, težimo stvoriti okruženje koje je ne samo funkcionalno, već i inspirativno te pozitivno utječe na društvene interakcije', pojašanjavu.

Program je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i medija te Općine Tribunj.

Vaša reakcija na temu