Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press HUMANOST NA DJELU Crveni križ obilježava 71 godinu darivanja krvi u Hrvatskoj

HUMANOST NA DJELU Crveni križ obilježava 71 godinu darivanja krvi u Hrvatskoj

Prigodna akcija i u Splitu

Crveni križ 25. listopada diljem Hrvatske obilježava 71 godinu darivanja krvi u Hrvatskoj. Tim povodom, Crveni križ Split će u hotelu Park u Splitu ovoga petka u 11 sati posebnom gestom i prikladnim poklonima iskazati zahvalnost svim dobrovoljnim darivateljima.

Na manifestaciji će prigodnim poklonima darivati dobrovoljne muške darivatelje koji su 50, 75 i 100 puta darivali krv te žene koje su 35, 55 i 75 puta darivale krv.

Od uzvanika, manifestaciji će prisustvovati zamjenik gradonačelnika Splita, Bojan Ivošević, voditeljica banke krvi splitskog KBC-a doc. dr. Dejana Bogdanić sa suradnicima sa Zavoda za transfuzijsku medicinu i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Split, Tomislav Gojo.

Prva akcija darivanja krvi u Hrvatskoj prema načelima dobrovoljnosti, anonimnosti i solidarnosti organizirana je 25. listopada 1953. godine u Sisku u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa.

- Čestitamo svim darivateljima krvi njihov dan, a osobito našim jubilarcima koji su ovoj godini ostvarili svoje jubilarno darivanje. Njih 77 će ove godine primiti posebna priznanja jer dugi niz godina svojom humanošću i darivanjem krvi spašavaju ljudske živote. Crveni križ Split se u suradnji s klubovima darivatelja krvi i Odjelom transfuzije KBC-a Split trudi osigurati dovoljne količine doza kako bi naša bolnica mogla nesmetano raditi. Drago nam je da u ovoj godini na području Splita imamo pozitivan trend rasta od nekih 10 % prikupljenih doza u odnosu na prethodnu godinu, poručio je Tomislav Gojo, ravnatelj splitskog Crvenog križa.

Iz splitskog Crvenog križa pozivaju sve darivatelje i one koji će to tek postati na brojne terenske akcije tijekom jeseni, a posebno mlade koji će imati priliku darovati krv u sklopu akcija u srednjim školama i fakultetima.

Više o rasporedu terenskih akcija tijekom jeseni dostupno je na web stranici Crvenog križa Split.

Vaša reakcija na temu