Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Socca Hrvatska NASTAVAK ODLIČNIH REZULTATA Hrvatski malonogometaši osvojili Egejski kup na Kreti

NASTAVAK ODLIČNIH REZULTATA Hrvatski malonogometaši osvojili Egejski kup na Kreti

Filipović proglašen MVP-om

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija protekla dva dana nastupala je na Egejskom kupu u grčkom Rethymnu na Kreti. Radi se o vrlo jakom pripremnom turniru na kojem su uz izabranike Dine Kovača još igrali Grčka, Poljska i Italija.

Hrvatska je natjecanje otvorila pobjedom protiv Poljske 3:2, dok je u drugom kolu Grčka, uz podršku više od 1.000 navijača, svladala naše reprezentativce s 4:1. Kako su još Talijani svladali Grčku 2:0, a Poljska Italiju 4:1 računica uoči trećeg kola bila je jednostavna. Hrvatska s pobjedom protiv Italije ulazi u finale.

A da su svoj zadatak naši reprezentativci shvatili ozbiljno dokazali su upravo u tom dvoboju. Italiju su svladali s visokih 6:0 pogocima Badrova (2x), Francekovića, Filipovića, Hajdića te uz jedan autogol kapetana talijanske reprezentacije Gallinice. Kako je Poljska slavila protiv Grčke 4:3 to je značilo da će veliko finale u Rethymnu ponovno igrati Hrvati i Poljaci.

Poljska je uoči turnira slovila kao jedan od glavnih favorita za zlato na nadolazećem Socca svjetskom prvenstvu u malom nogometu. Radi se o reprezentaciji koja je dvostruki svjetski doprvak te brončana sa SP-a u Budimpešti 2022. godine.

Finalnu utakmicu bolje su otvorili Poljaci te su u petoj minuti umalo došli u vodstvo. Ipak, Hrvatska se budi, a Karlo Darojković koristi pogrešku vratara Poljske te u sedmoj minuti dovodi našu reprezentaciju u vodstvo. Svega pet minuta kasnije već je 2:0 za Hrvatsku. Najveći dio posla odradili su Filipović i Badrov, a strijelac je bio Hajdić koji je odlično zatvorio loptu na stativi.

Do poluvremena je Hrvatska imala još nekoliko dobrih prilika, tresao se i okvir gola, a onda je početkom drugog poluvremena Poljska ubacila u višu brzinu. To je rezultiralo i pogotkom kojeg je postigao Kamil Kucharski u 29. minuti.

Ipak, da ne bi došlo do prevelike neizvjesnosti pobrinuo se Nikola Badrov koji je sjajnom minijaturom postigao pogodak za konačnih 3:1.

Tako je Hrvatska nakon osvajanja srebra na Europskom prvenstvu u svibnju, sada osvojila i zlato u snažnoj konkurenciji na Egejskom kupu. Tome treba pridodati i fenomenalan klupski rezultat koji je ostvario NK Victory iz Vrsara obranivši naslov prvaka na Ligi prvaka.

Naglasimo i kako je hrvatski reprezentativac Zvonimir Filipović proglašen najboljim igračem Socca Egejskog kupa.

Do Socca SP u malom nogometu u Omanu preostalo je svega pet tjedana i željno iščekujemo vidjeti što Hrvatska može napraviti na najjačoj svjetskoj smotri.

FINALE, Egejski kup

Hrvatska – Poljska 3:1

Strijelci: Darojković, Hajdić, Badrov | Kucharski

Vaša reakcija na temu