Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / HRT Tinejdžer vodi bitku s tumorom kostiju, prijeti mu i gubitak krova nad glavom

Tinejdžer vodi bitku s tumorom kostiju, prijeti mu i gubitak krova nad glavom

Obitelj je bila u teškoj situaciji i prije dijagnoze

Šesnaestogodišnji Karlo Magaš koji četiri godine boluje od osteosarkoma - tumora kostiju - treba pomoć. Unatoč teškoj bolesti, ovaj tinejdžer hrabro nastavlja dalje.

'Na početku mi je bilo čudno i uvijek sam se pitao kako ću ja to. Kad sam došao na odjel, vidio sam da su svi ćelavi. Bio sam s cimerom u sobi i vidio sam da ima puno tih tegoba. Uvijek sam mislio da će tako i meni biti, ali s tim sam se pomirio', kazao je Karlo za HRT.

Prije pet godina majka, brat Mihael i Karlo zbog obiteljskog nasilja preselili su se iz obiteljske kuće u Vinjercu u Zadar. Na Facebooku su pokrenuli stranicu 'Svi za Karla Magaša' kako bi skupili sredstva za lijekove. Mnogi sportaši, umjetnici i sugrađani uključili su se u akciju. Međutim prošle godine stanje se pogoršalo, a kako jedna nevolja ne dolazi nikad sama, Karlova majka u borbi je za stan u kojemu žive već četiri godine.

'Imamo jako velik problem sa stanom jer smo u suvlasništvu s bratom koji jednostavno nema empatiju i razumijevanje da se nalazimo u jako teškom razdoblju i bešćutno zahtjeva da ga se isplati', pojasnila je Lusijana Magaš, Karlova majka.

Lusijana je dugo na bolovanju, kredit ne može dignuti, a Karlove terapije su skupe. Sad su primorani i otkupiti pola stana. Za pomoć su se obratili javnosti. Njihov apel čuo je Predrag Mišić, čovjek velika srca.

'Prošle godine saznao sam za Karlov problem i nisam razmišljao. Prije 20-ak dana dovezao sam motor i poklonio za daljnju aukciju da jednostavno iskoristi taj novac za daljnje liječenje', ispričao je Predrag Mišić.

Odustajanje u teškim životnim nedaćama za ovu obitelj nije opcija, moto joj je igrajmo do pobjede. A pobjeda je Karlovo ozdravljenje i krov nad glavom.

Vaša reakcija na temu