Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Domovinski pokret predstavio kandidata za gradonačelnika Otoka

Domovinski pokret predstavio kandidata za gradonačelnika Otoka

Izbori su u prosincu ove godine

Domovinski pokret grada Otoka predstavio kandidata za predstojeće prijevremene izbore za gradonačelnika koji će se održati 1. prosinca ove godine.

'Simbolično, danas je točno mjesec dana kako je bivši gradonačelnik podnio ostavku na svoje mjesto, tj. mjesec je dana od njegova uhićenja od strane USKOK-a i nastavka kreiranja loše medijske slike o Otoku i Komletincima. Do današnjeg dana bivši gradonačelnik se nije očitovao o uhićenju i ostavci, iako smo to kao Domovinski pokret tražili više puta, što kroz dopise ili sjednicu Gradskog vijeća, stoga smo o navedenom čitali isključivo iz novinskih članaka. Tako se u priopćenju USKOK-a navodi da je bivši gradonačelnik Grad Otok oštetio za najmanje 243.800,25 kn odnosno 32.357,82 eura te da se protiv njega vodi istraga zbog osnovane sumnje počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti', rekao je Slavko Grgić, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Otoka.

Grgić navodi kako se bivšeg gradonačelnika tereti se da je sredstva koristio za privatne svrhe putovanja, smještaja i drugih troškova, a dodatno je gradski novac korišten za podmirenje troškova njegove obitelji i drugih osoba te da se tu povlači jedno zaista jednostavno pitanje – ako nije kriv, zašto je dao ostavke u Hrvatskom saboru i na mjesto gradonačelnika Grada Otoka?

'Da pojednostavimo, bivši gradonačelnik se prvo hvalio da je kao, sad već također bivši saborski zastupnik, koristio saborsku plaću kako bi rasteretio gradski proračun, a istovremeno je, kako čitamo u priopćenju USKOK-a, 'peglao' gradsku karticu do mjere primjerice plaćanja privatnog obiteljskog ručka. Dakle – nema granica bahatog i neodgovornog ponašanja', rekao je Grgić.

Slavko Grgić još kaže kako se sve događalo još dok su kao Klub vijećnika Domovinskog pokreta tražili javno dostupan proračun, predlagali amandmane na proračun tražeći povećanje stipendija za studente. Prijedlogom smanjenja stavke troškova reprezentacije, tražili su zatim uvođenje nagrada za nadarene učenike osnovnih škola. Umirovljenicima se dijeli mizerija od prosječnih 28 eura naknade te su bili protiv rasta cijene zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada, upozoravali na sporost izvođenja javnih radova (dan danas dijelovi mjesta u kojima žive nemaju niti priključak na vodovodnu mrežu), a uredno je povećana i cijena odvoza komunalnog otpada.

'Pri osnivanju Domovinskog pokreta Otoka i Komletinaca u ožujku prošle godine istaknuo sam da naša mjesta moraju biti područja otvaranja novih radnih mjesta, područja bolje demografske politike, kako bi se osigurali uvjeti da naši ljudi ovdje zasnuju svoje obitelji i ostanu živjeti i raditi u Otoku i Komletincima. Istaknuo sam da Otok i Komletinci ne smiju biti tema vezana za bilo kakve radnje suprotne Zakonu i da takvo ponašanje treba u potpunosti eliminirati. Isto tako, rekao sam da ćemo kao Domovinski pokret raditi na ostvarenju navedenog s ciljem preuzimanja vodstva Grada Otoka na sljedećim lokalnim izborima', govori Grgić.

Naglašava još da je Domovinski pokret preuzeo odgovornost za važne resore u Republici Hrvatskoj. Otočanin, Josip Dabro, potpredsjednik je Vlade RH i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. Ministar gospodarstva je Ante Šušnjar, dok je Ivan Šipić ministar demografije i useljeništva.

'Zbog radnji za koje se tereti bivši gradonačelnik, imamo izbore 6 mjeseci ranije, točnije 1. prosinca, te sam zajedno sa svojim timom spreman preuzeti odgovornost i našim mještanima ponuditi transparentnost i jednakost svima. Od vas, poštovani mještani, tražim glas te tražim povjerenje, koje sam spreman ispuniti okrećući novu stranicu u poglavlju Grada Otoka – poglavlju koje ima priliku biti upisano kao vrijeme dodatnog rasta i razvoja naših mjesta kako bismo svi mi imali priliku gledati našu unučad, a ako dragi Bog da i praunučad, zaigrane na svojim ulicama i pred našim kućama', rekao je kandidat za gradonačelnika i završio sa stihovima iz pjesme 'Tu će rasti i ostati i potomci naši!'.

Vaša reakcija na temu