Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PREGOVORI URODILI PLODOM Ivošević postigao dogovor s Ronilačkim klubom veterana 4. brigade

PREGOVORI URODILI PLODOM Ivošević postigao dogovor s Ronilačkim klubom veterana 4. brigade

'Nastao je šum u komunikaciji'

Pregovori između splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića i članova Ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade, čini se, mogli bi uroditi plodom. 

Podsjećamo, Grad ih nastoji deložirati iz prostora na Žnjanu, a članovi kluba ga čuvaju i ne napuštaju dok im se ne pronađe zamjensko rješenje.

Ćiro Ugrin, predsjednik Ronilačkog kluba rekao je da od početka znaju da se prostor treba rušiti, ali već neko vrijeme pokušavaju pronaći adekvatan zamjenski prostor za brojnu i vrijednu opremu.

Nakon početnih tenzija, čini se da je načelni dogovor postignut, što nam je potvrdio dogradonačelnik Ivošević. 

- Grad Split je za potrebe realizacije projekta Žnjan mora srušiti postojeći javni wc i pripadajuće skladište koje se nalazi blizu plaže za osobe s invaliditetom. 

Već duži period bilo je razgovora s dosadašnjim korisnicima, Ronilačkim klubom veterana 4. gardijske brigade, da napuste pomorsko dobro, a u okviru zakona RH koji su ograničavajući nuđeno im je bilo ono što je moguće - ugovor za korištenje drugog prostora na trajanje od jedne godine na alternativnoj lokaciji, a da po isteku tog ugovora Grad raspiše natječaj na koji bi oni morali aplicirati ako žele petogodišnji ugovor. 

Razgovorom na terenu došli smo do zaključka da je nastao šum u komunikaciji, jer je klub mislio da bi natječaj bio komercijalne svrhe, odnosno da bi se natjecali s ugostiteljskim objektima ili sl.. Nakon što smo im objasnili odluke na temelju kojih Grad upravlja svojom imovinom i ograničenjima koje iste nose, prisutnim članovima je bilo prihvatljivo da kao alternativu ponudimo godinu dana korištenja prostora i nakon toga provede namjenski natječaj za udruge. 

Upravni odbor kluba će se sutra sastati sa svojim članovima nakon čega bi trebali potvrditi načelni dogovor te samostalno osloboditi pomorsko dobro od svoje imovine koja trenutno priječi daljnji nastavak radova na Žnjanu - rekao je Bojan Ivošević.

Vaša reakcija na temu