Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Predstavnik djelatnika Hitne o novom napadu: 'Na nama se lomi loše funkcioniranje sustava'

Predstavnik djelatnika Hitne o novom napadu: 'Na nama se lomi loše funkcioniranje sustava'

Pacijent je na šibensku ekipu bacio stakleni stolić

Tomislav Petrušić, predsjednik udruge Hitna uživo 194, u Novom danu N1 komentirao je najnoviji napad na djelatnike Hitne pomoći.

'Problem je što se napad na nas još uvijek ne vodi kao napad na službenu osobu. Prije nekoliko dana pacijent je napao ekipu iz Šibenika - mi nemamo taj napad evidentiran kao napad na službenu osobu. 

U velikom je problemu cijeli sustav zdravstva. Naše je stanovništvo sve starije i imamo veću potrebu za izlascima na teren. Hitna stanja uvijek su prisutna. Sustav ne funkcionira bajno i to se često lomi preko djelatnika', naveo je.

Naime, Policijska uprava šibensko-kninska javila je danas da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom koji je napao djelatnike Hitne pomoći. Oni su 16. veljače oko 9.30 sati došli na intervenciju u njegov dom u Žaboriću. Dok su mu pružali pomoć, iznenada ih je počeo vrijeđati raznim pogrdnim riječima. Zatim je prema zdravstvenim djelatnicima bacio stakleni stolić. Srećom, nikoga pri tome nije ozlijedio.

Sada je zbog toga uhićen te prijavljen za prisilu prema zdravstvenom djelatniku. Ako bude proglašen krivim, prijeti mu kazna do tri godine zatvora.

Vaša reakcija na temu