Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pexels Makarska postaje središte autentičnih okusa: Otvoren Autentica Food & Wine Festival

Makarska postaje središte autentičnih okusa: Otvoren Autentica Food & Wine Festival

Prvi dan festivala posvećen je raspravama o važnosti pripovijedanja u promociji tradicionalne kuhinje

U Makarskoj danas započinje Autentica Food & Wine Festival, jedinstveni događaj posvećen očuvanju i promociji autohtone gastronomije, lokalnih proizvoda i gourmet naslijeđa Dalmacije. Festival je otvoren panel raspravom na temu 'Storytelling u gastronomiji', koja se održava u dvorani Arte s početkom u 16.30 sati.

Prvi dan festivala posvećen je raspravama o važnosti pripovijedanja u promociji tradicionalne kuhinje, receptura i vinske kulture, uz gostovanja relevantnih stručnjaka s domaće gastro scene.

U prvom panelu, nazvanom 'Autentična gastronomija nije samo pitanje okusa - ona je priča, identitet, nasljeđe', sudjeluju: dr. sc. Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske, Marina Josipović, direktorica TZ grada Makarske i gastro entuzijastica, Mario Mandarić, chef restorana Noel iz Zagreba, nositelja Michelinove zvjezdice, Ela Ožić, voditeljica Ješka Fine Bistroa i Svjetlana Softić, poznata pod brendom by Gastro Diva, a panel moderira Regina Zubanović.

U drugom panelu, pod nazivom 'Gastro priče koje ostaju: Od kuharice do čaše vina', raspravlja se o tome kako lokalna kuhinja oblikuje identitet destinacije te zašto je ključno očuvati izvorne recepture. Sudjeluju: Vedrana Vela Puharić, čuvarica biokovske tradicije, Bernarda Marasović, direktorica TZG Skradin i pokretačica Skradinskog festivala rižota, Vice Bušelić, autor kuharice posvećene tradicijskoj gastronomiji i Petar Kusić, vlasnik vinarije, a moderatorica je također Regina Zubanović.

Vrhunac večeri bit će ekskluzivna večera u Ješka Fine Bistrou, koja započinje u 18.00 sati i održava se u dva termina (18.00 i 21.00 sati). Svoja umijeća za stolom će spojiti chef Mario Mandarić iz restorana Noel te domaći chefovi Ela Ožić i Ljudevit Blažević.

Broj mjesta na večeri je ograničen, a organizatori najavljuju i bogat nastavak festivalskog programa u narednim danima.

Autentica Food & Wine Festival predstavlja važnu platformu za valorizaciju lokalne hrane, vina i tradicije - kroz suvremeni format koji okuplja profesionalce, entuzijaste i publiku željnu istinskog okusa Dalmacije.

Vaša reakcija na temu