Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ante Gusić, Studio XXL Trilj FOTOGALERIJA Započelo drugo izdanje Trilj Eko Festivala: Ekologija, održivost i glazba stigli su u Trilj

FOTOGALERIJA Započelo drugo izdanje Trilj Eko Festivala: Ekologija, održivost i glazba stigli su u Trilj

Koncertni dio festivala otvorili su Neno Belan & Fiumens, Buđenje i Denis&Denis, a kroz subotu i nedjelju u Trilju će nastupiti i Grše, Buč Kesidi i Krankšvester

Ovog petka, 26. srpnja otvoreno je drugo izdanje Trilj Eko Festivala, koji u cetinski 'grad mostova' donosi spoj ekologije, održivosti i glazbe. Festival se održava od 26. do 28. srpnja i pred publiku donosi bogati dnevni i večernji program, ispunjen edukativnim i koncertnim aktivnostima, a ulaz je besplatan.

I ove godine festival će u tri dana posjetiteljima pružiti priliku da sudjeluju u aktivnostima i edukativnim radionicama, prezentacijama i izložbama vezanim za ekologiju. Tako je prvog dana održano obiteljsko vježbanje u gradskom parku uz Beast Gym, dok se za one najmlađe u gradskom kinu održala projekcija crtanog filma 'Čudnovate zgode šegrta Hlapića'. Kao uvodni dan u festival u četvrtak, 26. srpnja održan je i eko-kviz, u suradnji s 3lj pub kvizom.


Večernji dio programa predviđen je za koncerte, pa su tako prvu večer festivala svojim energičnim nastupima otvorila tri glazbena imena - Buđenje, Denis&Denis i Neno Belan Fiumens.

Do kraja festivala, posjetitelji će ove subote moći sudjelovati u edukativnim UniCompost radionicama, kroz koje će naučiti važnost analize tla i vode, kao i procese obrade biootpada, dok će u organizaciji Pričopričalice biti održana eko-kreativna radionica namijenjena djeci s fokusom na recikliranje materijala poput papira, drveta i plastike.

U večernjim satima i preostale dane festivala će se održati bogati koncertni program - u subotu, 27. srpnja na festivalu će nastupiti Rimljani Ite Doma, Buč Kesidi i Krankšvester, dok će festival svojim nastupima u nedjelju, 28. srpnja privesti kraju TTM, Peki i Grše, čiji nastup 'kod kuće' se s nestrpljenjem iščekuje.

Prošlogodišnje premijerno izdanje okupilo je u Trilju stručnjake i zaljubljenike u ekologiju te pružilo niz edukativnog programa. Posjetitelje je zainteresirao i koncertni program u večernjim satima, tijekom kojeg je prošle godine u sklopu ovog festivala svoj prvi koncert kod kuće u Trilju održao Grše, a čiji nastup je posjetilo više od četiri tisuće ljudi.

Ulaz na festival je slobodan, a sve novosti i detalje možete pratiti na službenim Facebook i Instagram stranicama festivala. Organizator festivala je Turistička zajednica grada Trilja, a događanje je omogućeno uz podršku Grada Trilja, Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske turističke zajednice.

Vaša reakcija na temu