Kad trebate spremiti nešto na brzinu da nahranite uvijek gladne ukućane i goste, gurmanske kiflice su odličan izbor. Mogu se puniti s različitim nadjevima, a najčešće se jedu sa šunkom, sirom i kiselim krastavcima, piše Recepttura.
Sastojci
Tijesto:
150 g svježeg sira
60 ml mlijeka (4 jušne žlice)
1 jaje
40 ml ulja (4 jušne žlice)
250 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
Nadjev:
150 g šunke
100 g sira ementalera
100 g kiselih krastavaca
Premaz:
malo mlijeka
Upute
U posudi za miksanje pomiješati svježi sir, jaje i ulje.
U tu smjesu dodati polovicu količine brašna i prašak za pecivo.
Dobro sve izmiksati.
Dodati i drugu polovicu brašna i umijesiti glatko tijesto.
Na podlogu posutu brašnom staviti tijesto i razvaljati ga na veličinu 36x36cm.
Narezati šunku na kockice.
Narezati sir na kockice.
Narezati kisele krastavce.
Na svaki pravokutnik staviti dio šunke, zatim sira i na kraju kiseli krastavac.
Zarolati svaku kiflicu u oblik valjka i savinuti rubove, te prebaciti u protvan za pečenje na koji je stavljen papir za pečenje.
Premazati kiflice mlijekom i peći 20 minuta u zagrijanoj pećnici.
Poslužiti ih uz jogurt, mlijeko ili kiselo mlijeko dok su još tople.