Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Radomir Đurđević FOTO Marius Preda evolution trio u Sinju

FOTO Marius Preda evolution trio u Sinju

Koncert na tvrđavi Kamičak

U Sinju na tvrđavi Kamičak sinoć je nastupila jazz grupa 'Marius Preda evolution trio' koju čine Marius Preda multiinstrumentalist, njegov sin Thomas Preda klavijaturist i Ratko Zjača gitarist. Ova rumunjsko-zagrebačka kombinacija vrsnih glazbenika se upoznala u Nizozemskoj gdje žive i rade godinama.

Marius Preda je rođen 1977. godine u Bukureštu a diplomirao je na vibrafonu. Samouk je naučio svirati još desetak instrumenata, a posebno se ističe njegovo umijeće sviranja cimbala.Njegov album 'Mission cimbalom' predstavlja revoluciju u sviranju cimbala u jazz glazbi. Deseterostruki je dobitnik glazbene nagrade 'Grammy', a poznat je i po pisanju filmske glazbe.

Ratko Zjača studirao je u Rotterdamu i New Yorku a iza sebe ima 17 nosača zvuka te je surađivao s brojnim svjetski poznatim glazbenicima.

Thomas Preda je bas gitarist, klavirist, elektroničar i glazbeni producent koji studira u Bostonu a iako mlad iza sebe ima brojne autorske kompozicije.

Svi oni koji su posjetili Kamičak zaista su uživali u vrhunskoj glazbi ovog trija.

Djelić ozračja donosimo u fotogaleriji Radomira Đurđevića.

Vaša reakcija na temu