Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook screenshot U SLUŽBENOM AUTU: HSP-ovac, gradski vijećnik i čuvar prirode, bez vozačke dozvole skrivio prometnu nesreću

U SLUŽBENOM AUTU: HSP-ovac, gradski vijećnik i čuvar prirode, bez vozačke dozvole skrivio prometnu nesreću

Vozilo je potpuno izgorjelo

Čuvar prirode Marko Lukić (34) inače HSP-ov zadarski gradski vijećnik na lokalnoj cesti LC-63136 na Dugom otoku bio je jedini sudionik prometne nesreće sa službenim vozilom ustanove Natura Jadera. Automobil se zapalio i potpuno izgorio.

Policija je objavila kako kod sebe nije imao vozačku dozvolu te da je upravljao vozilom nakon što mu je isteklo važenje vozačke dozvole.

Protiv HSP-ovca podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog utvrđenih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

'Očevid na mjestu događaja proveli su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, Postaje pomorske i aerodromske policije u suradnji s kriminalističkim tehničarima Službe kriminalističke policije, policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i inspektorom zaštite od požara Ravnateljstva civilne zaštite.

Prema rezultatima očevida sumnja se da je 34-godišnjak upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka u pravcu juga te se nepropisno kretao izvan svoje obilježene prometne trake uslijed čega silazi s kolnika te se zaustavlja na mekanoj kameno šljunčanoj površini gdje se ukopava kotačima vozila, nakon čega, u namjeri ponovnog pokretanja vozila, dolazi do pregrijavanja i zapaljenja motora te se požar proširio na cijeli automobil koji je u potpunosti izgorio.

Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozljede te su izuzeti biološki materijali radi daljnjih toksikoloških vještačenja.

Policija će o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u Zadru', stoji u priopćenju PU zadarske.

Nakon nesreće Lukić se oglasio na Facebooku.

'Dragi prijatelji dobro sam. Fizički i ne baš. Nisam izgorio živ Bog me pomazio 2 puta u jednu večer.
Ja sam radio svoj posao. Zna se zašto se radi ljeti po noći. Stradao sam ranije, ali nitko nije dugo naišao za pomoć. Oni koji su pomogli - hvala vam! Sad čitam da sam kriv jer sam bio u suprotnoj traci. To je uska cesta samo sa jednom trakom. Valjda mi je i istekla vozačka. Desi se svakom smrtniku.
Nisam bio u nikakvom kafiću, ni zabavi. Bio sam u službi u šumi daleko od toga.
Nitko nije stradao osim mene i to je najbitnije. Sve su mi privatne i službene stvari izgorile ali život ide dalje!
Hvala vam svima koji se brinete, ne brigajte čvrst sam ja ustat ću se!', poručio je uz fotografiju spaljenog službenog automobila.

Vaša reakcija na temu