Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POKUŠAJ UBOJSTVA U ZMIJAVCIMA Prijatelju slomio čeljust jer se okrenuo vjeri, a njegovog oca izbo bajunetom

POKUŠAJ UBOJSTVA U ZMIJAVCIMA Prijatelju slomio čeljust jer se okrenuo vjeri, a njegovog oca izbo bajunetom

Tvrdi da nije kriv

U Splitu je danas počelo suđenje 28-godišnjem Anti Milasu iz Zmijavaca kod Imotskog kojeg terete za pokušaj ubojstva susjeda i teško ozljeđivanje njegovog sina. 

S Daliborom G. družio se tog dana i navečer su završili kod njega u kući. Kako je žrtva navela, sve je bilo u redu dok se razgovor nije dotakao vjere. Okrivljeni je postao živčan kada je oštećeni kazao da se okrenuo vjeri i Bogu te da odlazi u crkvu i priča sa svećenicima. Udario je Dalibora G. šakom u glavu i slomio mu čeljust. 

Oštećeni kaže da je udarac bio izrazito jak jer je osjetio kako mu je čeljust doslovno ispala.

Otišao je do svoje kuće. Kada ga je otac vidio, odlučio je poći do okrivljenog. Krenuo je za njim jer je procijenio kako je okrivljeni opasan pa ga je bilo strah da ne dođe do težih posljedica. Ispred kuće naišli su na oca okrivljenog. Pitao ih je što se dogodilo, ali prije no što su uspjeli odgovoriti, okrivljeni je iskočio iz kuće i rekao: 'Vidit ćeš ti sad'.

Kada su izlazili iz dvorišta okrivljeni je nasrnuo na Hrvoja G. Ubo ga je tri puta bajunetom u prsa. Dalibor se prepao vidjevši oca koji je bio cijeli krvav. Misli da je okrivljeni doista imao namjeru ubiti njegovog oca. Svom snagom udario je okrivljenog u ruku u kojoj je držao nož. Da nije bilo toga, Hrvoje drži da bi ga ponovno ubo. Reagirao je i otac okrivljenog koji ga je povukao zaustavivši ga u napadu. Sve skupa je trajalo tek par minuta.

Milas se danas na početku suđenju izjasnio kako se ne osjeća krivim. Obranu će iznijeti, a u istrazi je negirao kaznena djela tvrdeći kako se branio od napadača.

'Branio sam kuću od dvojice nasilnika', naveo je. Kaže da oštećenici nemaju razloga bojati ga se.

Milas se od od ovog događaja iz veljače nalazi u istražnom zatvoru jer mu ovo nije prvi put da je nekoga ubo nožem. U Šibeniku je 2020. pravomoćno osuđen za tešku tjelesnu ozljedu na osam mjeseci zatvora. I tada je koristio nož.

Vaša reakcija na temu