Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jadrolinija osigurala besplatan prijevoz za učenike s kopna koji se školuju na Braču

Jadrolinija osigurala besplatan prijevoz za učenike s kopna koji se školuju na Braču

Potpisan ugovor o donaciji

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta i ravnateljica Srednje škole Brač Doris Mažija u srijedu su, u nazočnosti župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, potpisali ugovor o donaciji radi pokrića troškova godišnjih putnih karata učenicima s kopna koji pohađaju nastavu u toj otočkoj srednjoj školi. Sopta je izjavio kako je inicijativa došla od dviju samohranih majki, čija su djeca odlučila upisati srednju školu u Supetru.

'Zaprimili smo zamolbu da Jadrolinija pokuša financijski pomoći u njihovu prijevozu.  Željeli smo izići u susret, ali s obzirom na to da smo bili svjesni da postoji još djece koja žive na kopnu, a svakodnevno putuju prema školi u Supetru, stupili smo u kontakt s ravnateljicom škole te podržali i ostalu djecu koja putuju s kopna na otok. Želimo im osigurati besplatan prijevoz našim trajektima i danas smo, sukladno tome, potpisali ovaj Ugovor o donaciji. Sretan sam što se naša suradnja razvija u ovom smjeru', ustvrdio je Sopta.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban podsjetio je kako država osigurava povlašteni prijevoz djeci s otoka koji imaju besplatan prijevoz trajektom prema kopnu.

'Ovim današnjim činom obuhvaćeno je čak osmero, a možda i više djece koja s kopna putuju na Brač. Nakon što su se obratili roditelji promptno smo reagirali prema Jadroliniji, koja je također reagirala iznimno brzo. Stoga zahvaljujem predsjedniku Uprave Jadrolinije Davidu Sopti te svima onima koji su brzo reagirali kako bi ti učenici bili jednako tretirani kao i djeca koja dolaze na obrazovanje s otoka na kopno. Hvala i ravnateljici škole te saborskoj zastupnici Danici Baričević koja me obavijestila da su roditelji uputili svoju zamolbu. Predivno je čuti da se djeca iz Splita i okolice idu školovati na Brač', zaključio je Boban.

Ravnateljica škole ističe kako je neobična situacija da djeca s kopna upisuju srednju školu u Supetru.

'Ovu novu situaciju smo, na zadovoljstvo roditelja, učenika i svih nas, riješili u suradnji s Jadrolinijom. Ovi učenici putuju na dnevnoj bazi, redovni su učenici naše škole i koriste Jadrolinijine trajekte', izjavila je Mažija.

Vaša reakcija na temu