Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SINJSKI HSLS: Šarlatanska politika dolazi na naplatu

SINJSKI HSLS: Šarlatanska politika dolazi na naplatu

'Miro Bulj nema ni formalnog, ni praktičnog znanja'

Dok se vodeći ljudi Sinja cijeli svoj mandat bave osmišljavanjem i plasiranjem jeftinih i populističkih medijskih prezentacija svog političkog djelovanja, a sve to na račun Sinjana, financijska dubioza u gradskom proračunu se pretvara u veliku jamu koja guta razvojne prilike grada, poručuju iz gradskog ogranka HSLS-a.

'Ne vidimo da to previše zabrinjava vladajuće jer se oni ionako ne bave razvojnim potencijalima. U danu kada je na Gradskom vijeću Sinja prezentirano polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna za 2024 godinu iz kojega se matematički jasno vidi velika financijska rupa  bez racionalnih opravdanja i objašnjenja za tu prazninu, vladajuća garnitura izlazi s priopćenjem o zaštiti išaranih spomenika u Splitu. Čini se da ta populistička šarlatanska politika dolazi na naplatu! Opet se baca prašina u oči sinjskoj javnosti', poručuje predsjednik sinjskog HSLS.a Tomislav Klarić-Kukuz.

Vjeruje da se  oni koji podržavaju vandalizam na splitskim muralima mjere u promilima te ne bi trebali biti tema sinjskog političkog prostora.

'Dovoljno je da jedan čovjek kupi jedan sprej i ošteti bilo koji spomenik. To je posao za policiju i komunalce. U isto vrijeme grafit 'Mrzin Dinamo' već godinama 'krasi' sam ulaz u grad Sinj, zastava konfederacije južnih američkih država iz Američkog građanskog rata koja je simbol ropstva i ksenofobije 'krasi' neke od naših javnih prostora. Kao navijač Hajduka i nekadašnji član Torcide ne vidim da ovo ima veze s ljubavi prema Hajduku.

Opet govorimo o teroru nekolicine nad svima ostalima, ali ovaj put i o odgovornosti grada i njegove vladajuće garniture da uredi svoj grad na čast i ponos svim građanima.

Ponavljamo stalno činjenicu da Miro Bulj nema ni formalnog, ni praktičnog znanja, sposobnosti, pa onda ni hrabrosti baviti se politikom na odgovoran način. S obzirom na to kako se iznimno neuspješni mandat sadašnjeg gradonačelnika bliži svom prirodnom kraju, nemamo više nikakvih očekivanja za promjene na bolje do lokalnih izbora', kaže Klarić-Kukuz.

Poručuje sinjskoj javnosti da ne nasjeda na jeftine trikove iz 'Buljeve narodne kuhinje' već da obrate pozornost na sadržaj onih političkih opcija koje će donijeti pozitivne razvojne iskorake, a ne još jedno 'izgubljeno razdoblje'.

Vaša reakcija na temu