Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO Otkrivena spomen-ploča Samiru Mustafiću

FOTO Otkrivena spomen-ploča Samiru Mustafiću

Nazočili su obitelj, suborci, dužnosnici Općine Ston

Dana 16. rujna 2024. u podnožju brda Zec u blizini Stona Rina Mustafić otkrila je spomen-ploču ocu - poginulom branitelju dobrovoljcu Samiru Mustafiću.

Mustafić je bio pripadnik hrvatskih marinaca 53. bojne MDP - SPLIT.

'U proboju za važnu kotu 19. prosinca 1991. mučki je ubijen iz zasjede od srbo-crnogorskih neprijatelja', podsjetili su iz Udruge 53. bojne mornaričko desantnog pješaštva. 

Uz obitelj Mustafića i njegove suborce,  nazočili su predsjednik Udruge dragovoljaca redarstvenika - branitelja Stona Ante Franković, načelnik Stona Vedran Antunica te izaslanstvo zapovijedništva  HRM i MORH-a. 

Predsjednik udruge 53. bo. MDP Ivan Gudić u svom govoru prisjetio se ratnog puta i pogibelji Samira Mustafića i svih dragovoljaca pripadnika postrojbe. Prigodnim riječima zahvalio se svima koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji ovog događaja, posebno domaćim vlastima i udrugama na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog projekta.

Vaša reakcija na temu