Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ukupno 18 godina zatvora pljačkašu koji je pokušao pregaziti policajca nakon eksplozije bankomata

Ukupno 18 godina zatvora pljačkašu koji je pokušao pregaziti policajca nakon eksplozije bankomata

Presuda je nepravomoćna

Na ukupno 18 godina zatvora danas je nepravomoćno osuđen 45-godišnji Marko Sudac koji je 4. srpnja 2022. pokušao ubiti policajca nakon neuspjele krađe novca iz bankomata u Mihovljanu.

Nepravomoćnu presudu izreklo mu je vijeće Županijskog suda u Zagrebu koje je krivim proglasilo i Iliju Jerkovića, 39-godišnjaka koji je zajedno sa Sudcem pokušao ukrasti novac iz bankomata. Oni su oko tri sata ujutro izazvali eksploziju u bankomatu, no tada su naišli policajci, pa im krađa nije uspjela, javlja N1.

Kako su Sudac i njegova ekipa u to vrijeme bili pod prismotrom policije, odnosno bila im je postavljena zasjeda, specijalci i interventni policajci koji su bili u toj akciji brzo su ih okružili. Naime, Sudac je od ranije poznat kao višestruko osuđivana i opasna osoba, pa je njegovo uhićenje bilo povjereno elitnim pripadnicima policije.

Policajci su povikali 'Stoj policija' i počeli mu se približavati. Sudac se na to oglušio. Uskočio je u svoju Škodu koja je s upaljenim motorom bila zaustavljena u blizini i dao se u bijeg.

Pri tome se nije obazirao na policajca koji mu je pokušao zapriječiti put. Dapače, usmjerio je automobil prema njemu i stisnuo gas. Policajac je uspio odskočiti ali je pao na poklopac motora jureće Škode. Sudac je nastavio vožnju, te policajca odbacio na kolnik. Ovaj je zadobio ozljede, no uspio je, kako stoji u presudi, samo spretnošću izbjeći smrtni ishod.

Sudac je tada pobjegao, no naknadno je uhićen i izveden pred sud. Zbog pokušaja krađe novca dobio je pet godina zatvora, a za pokušaj ubojstva policajca 15. Ukupno mu je izrečeno 18 godina zatvora.

Njegov kompanjon kažnjen je s godinom i osam mjeseci zatvora.

Vaša reakcija na temu