Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DVAPUT JE DVAPUT Opet na korak do potpisivanja kolektivnog ugovora u Čistoći

DVAPUT JE DVAPUT Opet na korak do potpisivanja kolektivnog ugovora u Čistoći

Radnici prihvatili Puljkovu ponudu, smanjuje se naknada tijekom bolovanja

Hoće li ovaj put, nakon pregovora i ponovnog uključivanja gradonačelnika Ivice Puljka, zaista biti potpisan kolektivni ugovor u Čistoći? Održana je, naime, Skupština sindikata u gradskoj firmi i radnici su pristali na ponuđene financijske uvjete, s tim da se trebaju još razraditi detalji. 

Radi se o, kako neslužbeno saznajemo, izdašnijoj ponudi, spominje se i povišica od 300 eura. Gradonačelnik je pak uspio u nakani da se smanji naknada tijekom bolovanja s 90 na 70 posto iznosa od plaće. S tim da se ukida nagrada za one koji nisu koristili bolovanje, ta sredstva bi se prebacila u stalni dodatak i dijelio bi se na sve radnike podjednako. 

Nezadovoljstvo u Čistoći traje mjesecima, podsjetimo, kulminiralo je nepotpisivanjem kolektivnog ugovora. Radnici su bili spremni za štrajk, ali su sindikalci prije odluke pričekali  razgovor s gradonačelnikom, kojega su dugo zazivali. Nakon sastanka s Puljkom početkom rujna, činilo se da je dogovor postignut, tada su također bili na korak do potpisivanja kolektivnog ugovora. No, tvrdili su sindikalni predstavnici da ih je direktor Ivica Karoglan izigrao i da nije ispoštivao Puljkovo obećanje. Potom su opet tražili  gradonačelnikovo posredovanje. 

Sada se, navodno, radi o 'tehnikalijama' koje se trebaju razraditi i vjeruju sve strane da bi do petka mogli staviti potpis na kolektivni ugovor. Razlog više leži i u tome što je sljedeći tjedan sjednica Gradskog vijeća, a jedna od točaka je i izvještaj o ovoj komunalnoj tvrtki koja puni medijske stupce (i) zbog nefunkcioniranja temeljne djelatnosti, čistoće gradskih ulica.

Vaša reakcija na temu