Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ANDREA TOPIĆ: Šef splitske Hitne pomoći laže!

ANDREA TOPIĆ: Šef splitske Hitne pomoći laže!

Životna partnerica Vladimira Matijanića reagirala je na riječi Lea Luetića

Andrea Topić, životna partnerica Vladimira Matijanića, u reagiranju za Index optužila je šefa splitske Hitne pomoći Lea Luetića da laže.

Tvrdi da su prvom timu Hitne koji je došao u 13.07 rekli da se Matijanić ne može micati, da ne može ni jesti ni piti, da su tražili infuziju te da je ona osobno tražila da ga vode u bolnicu, jer Matijanić nije imao snage ni govoriti. Rekli su, kaže nam Topić, da su oni to odbili rekavši da nema potrebe za hospitalizacijom te da se radi o normalnim simptomima covida.

Njezino reagiranje prenosimo u cijelosti.

'Tim Hitne trebao je procijeniti treba li Vlado u bolnicu

Leo Luetić sramotno i bolesno laže da prekrije najprije svoju nesposobnost da organizira sustav i neka me tuži ako to nije istina i neka dokaže svoje laži. Lako mu je. Svjedoci su mu dvoje živih, njegovih zaposlenika, koji su Vladu sat vremena kasnije reanimirali nakon što su ga maltene proglasili zdravim, a tko će moju priču potvrditi?

Ali zašto bih ja uopće određivala tko će ići u bolnicu? Pa ja nisam liječnik. Ni član tima hitne pomoći KBC-a Split. A Vlado je pacijent. I na nama nije bilo da procjenjujemo treba li on ići u bolnicu, to je bilo na timu hitne da procijeni, a što su oni procijenili, unatoč mojoj molbi, nažalost, svi imamo prilike vidjeti.

Rekla je da su pluća čista

Članica tima poslušala mu je pluća, nakon što sam joj rekla da iskašljava bronhijalnu sluz i da teže udiše. Preletjela ih je i rekla 'pluća su čista', a to je označila i u dokumentaciji. Obdukcija je sada pokazala da je imao - masivni edem pluća. To može nastajati dugo, a može i u pola sata. Vlado je bio slab još od dan prije.

Noć prije gušio se, imao je napad nekakav, nije mogao udahnuti i tada smo zvali hitnu i doktor koji se javio rekao mu je da to nije ništa i da te njegove bolesti ne znače da je imunokompromitiran, što možete poslušati na snimkama. Stanje mu se od tad naglo pogoršavalo, a hitnu smo zvali sve češće, samo s jednom molbom. Da ga vode. 

2. kolovoza smo tražili da ga prime u bolnicu

Ali prvi put smo od hitne tražili da ga prime 2. kolovoza u 10 sati ujutro kad smo fizički otišli tamo, kad smo saznali za covid. Rekli smo za sve bolesti koje ima, oni su rekli da nemaju onaj lijek i odbili su ga zadržati u bolnici.

Pomoć smo tražili 12 puta telefonski

Zvali smo KBC Split (Hitnu na 194, Hitni infektivni, liječnika na hitnom infektivnom...) iduća dva dana u 8 navrata s Vladinog mobitela i četiri puta s mog, 12 poziva ukupno, pobrojat ću svaki put kad smo pitali da ga voze i da netko dođe po njega.

Imamo snimke poziva s Vladinog mobitela iz kojih se vidi koliko smo puta nabrajali sve te autoimune njegove bolesti i koliko smo puta pitali treba li ići u bolnicu, može li netko doći i što da radimo. Njegove snimke imamo. A policija ima obavezu u sklopu istrage izuzeti snimke od KBC-a Split upućene s mog mobitela prema 194 i prema hitnom infektološkom i vidjeti koliko sam ja tamo puta pitala i tražila pomoć.

Što je s lijekom?

I što je s lijekom za slučajeve poput Vladinog i za onkološke bolesnike, zašto to, Vili Berošu, nitko ne spominje? Postoji li taj lijek? Ima li ga u državi ili ste ga kao i cjepivo najprije dijelili preko veze svojima? Neka vas bude sramota ako iti pokušate, kao i u slučaju Mirele Čavajde ili malenog Gabrijela iz Metkovića, ili ono kad ste javno prozivali Ivanu Ninčević Lesandrić, napadati i obezvrjeđivati žrtvu i blatiti ovo što se dogodilo kako bi zaštitili fotelje i saprali krv i suze sa sebe.'

Vaša reakcija na temu