Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Za njega to nije obična utakmica, razloga je nekoliko...

Za njega to nije obična utakmica, razloga je nekoliko...

Susret s klubom i gradom s kojim ga veže puno toga

Nakon više od dva mjeseca Zvonimir Šarlija mogao bi ponovno zaigrati od prve minute u prvenstvenoj utakmici. Prošle sezone standardni stoper 'bijelih' pao je u drugi plan nakon što se ozlijedio u uzvratnom dvoboju protiv Ružomberoka. Priliku je dobio Dominik Prpić, a dobre igre dovele su ga i do reprezentativnog pretpoziva. 

No, ozljeda mladog stopera u susretu s Grčkom ponovno je otvorila Šarliji vrata početnog sastava. I to protiv kluba i grada za kojeg ga veže mnogo toga. 

Šarlija je rođen u Koprivnici, u Slaven Belupu proveo je mnogo godina. Iz Koprivnice se otisnuo u nogometni svijet u ljeto 2019. godine kada je otišao u moskovski CSKA, a zatim preko dva turska kluba (Kasimpasa i Ankaragucu) i grčkog Panathinaikosa stigao na Poljud prije nešto manje od godinu i pol dana. 

- Svi su uvijek maštali o velikim klubovima, a ja sam imao samo jedan san, igrati za Hajduk - rekao je Šarlija nakon potpisa za 'bijele'.

Njegov otac Milan danas je uspješan poslovan čovjek. Godinama već radi u Podravci, a i on je bio igrač. Igrao je stopera u Slaven Belupu, a nakon igračke karijere bio je i uspješan funkcioner, godinama je bio direktor 'farmaceuta'.

Zvonimir Šarlija ima dva brata. Najstariji je Luka koji je dugi niz godina obnašao dužnost glasnogovornika Slaven Belupa, a nedavno je iz Koprivnice otišao u Sarajevo. Prihvatio je poziv Zorana Zekića te u BiH klubu obavlja ulogu videoanalitičara. Najmlađi brat Lovro igra u niželigašu Graničaru iz Legrada. 

Da priča bude potpuna Zvonimir je i suprugu upoznao u Koprivnici. Korina Šarlija (ex Karlovčan) igrala je rukomet u Podravci, a bila je i u hrvatskoj reprezentaciji. Sretni par oženio se nekoliko dana prije Zvonimirovog potpisa za Hajduk, a početkom 2023. godine postali su roditelji djevojčice Ani. 

Vaša reakcija na temu