Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAKAZE Slučaj Anne Dujić preuzeli karlovački tužitelji

NAKAZE Slučaj Anne Dujić preuzeli karlovački tužitelji

Hoće li pronaći dovoljno dokaza?

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu preuzelo je slučaj Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma, koju je mlada šibenska policajka ljetos prijavila za prisilu. Prijavu je nedavno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo, pa se policijska službenica uz pomoć odvjetnika Ivana Gržića spremala preuzeti kazneni progon.

'To bi sada bilo bespredmetno jer je spis delegiran u Karlovac koji nastavlja s izvidima, te,  nadam se, provođenjem novih dokaznih radnji', rekao je za N1 odvjetnik Gržić kada smo ga danas pitali je li već podnio zahtjev za preuzimanjem kaznenog progona. Naime, oštećenici, kao što je u ovom slučaju policijska službenica koju je Anna Dujić na blokadnom punktu postavljenom zbog požara umalo pregazila, te ju pri tome još i vrijeđala, imaju pravo nastaviti postupak protiv počinitelja ako državno odvjetništvo od toga odustane.

Kako je N1 u ponedjeljak prvi objavio Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu mlade policajke jer nije vjerovalo onome što je navela. Vjerovali su Anni Dujić, čija im je sestra kolegica u državnom odvjetništvu.

Zbog tog mogućeg sukoba interesa glavni državni odvjetnik je u utorak donio odluku kojom je rješenje o odbačaju kaznene prijave stavljeno van snage, te su naloženi dodatni izvidi. To je povjereno karlovačkom tužiteljstvu koje bi trebalo donijeti odluku hoće li nastaviti kazneni progon protiv Anne Dujić zbog prisile prema službenoj osobi, odnosno mladoj šibenskoj policijskoj službenici.
Dujić negira pritiske

Ona je u međuvremenu otišla na bolovanje, a istovremeno se doznalo i da je otac Anne Dujić, moćni HDZ-ov šef Hrvatskih šuma, Nediljko Dujić u ponedjeljak bio u sjedištu Policijske uprave šibensko-kninske. Sastao se s načelnikom Sandrom Santinijem i šefom kriminalističke policije, te podnio kaznenu prijavu zbog prijetnji koje su upućene njegovoj obitelji.

U razgovoru za Novu TV uvjerava kako nikakvih pritisaka na policiju nije bilo, te kako ne vjeruje da su šibenski tužitelji pogodovali jednoj njegovoj kćeri zato što joj sestra radi zajedno s njima. Drago mu je, dodao je, da je sada slučaj prebačen u drugo državno odvjetništvo.

Vaša reakcija na temu