Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
USKRSNI MARENDIN U SUPETRU Koje su vrste divjeg zelja, za što se koriste i na koje načine se mogu pripremati?

USKRSNI MARENDIN U SUPETRU Koje su vrste divjeg zelja, za što se koriste i na koje načine se mogu pripremati?

'Otključavanje okusa Brača'

Pod vedrim nebom, s krtolima pod ruku, svi zainteresirani imaju priliku u subotu, 19. travnja, nazočiti radionici branja divjeg zeja u Škripu.

Ovaj događaj organizirali su supetarska Turistička zajednica i njezini partneri, Poljoprivreda zadrug Supetar, Muzej uja, a sufinanciran je sredstvima Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Na Uskrsniponedjeljak, TZ Supetar i supetarski ugostitelji uključeni u projekt 'Otključavanje okusa Brača' na rivi, (predio Ratac) priređuju treći po redu 'Uskršnji marendin' s početkom u 11 sati.

'Supetarskom rivom ćutit će se vonji fritaje s divjin zejen, brštulanih mendula, kušati možete domaće likere, a lokalno stanovništvo i turiste zabavljati će Naranča acoustic.

Toga dana, imate priliku prisustvovati i Smotri sirnica otoka Brača, kojoj je cilj okupiti uzorke sirnica (pinci) iz što više bračkih mjesta kako bi utvrdili koliko su očuvane gastronomske tradicije otoka u pripremi omiljenih kolača i druženje uz razmjenu iskustava, recepata, savjeta i ideja', poručuju organizatori.

Mjesto sa najvišim brojem bodova među prijavljenim sirnicama dobija posebno priznanje.

Vaša reakcija na temu