Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SAVRŠENI PAROVI Najbolje kombinacije sira i ljetnog voća

SAVRŠENI PAROVI Najbolje kombinacije sira i ljetnog voća

Dobar tek

Ljeto donosi obilje svježeg voća koje se izvrsno slaže sa sirevima različitih tekstura i okusa. Od blagih kremastih do zrelih, aromatičnih sireva – prava kombinacija može pretvoriti jednostavnu užinu u gurmanski doživljaj. Donosimo nekoliko provjerenih spojeva koji će oduševiti nepce.

Brie i breskve

Nježna kremoznost briea savršeno se slaže sa sočnim, mirisnim breskvama. Najbolje je poslužiti ih na sobnoj temperaturi uz malo meda ili hrskavi baguette.

Mozzarella i rajčice (s dodatkom nektarina)

Klasična caprese salata dobiva ljetni twist kad se svježoj mozzarelli i rajčicama doda nekoliko kriški zrele nektarine. Svjež bosiljak i kap maslinovog ulja sve povezuju u harmoničan zalogaj.

Feta i lubenica

Ova kombinacija već je postala ljetni klasik. Slanost fete naglašava slatkoću lubenice, a dodatak svježe mente daje joj osvježavajuću notu.

Plavi sir i smokve

Intenzivna aroma plavog sira odlično se nadopunjuje s medenom slatkoćom svježih smokava. Poslužite ih s orašastim plodovima i kapljicom balzamičnog octa.

Ricotta i borovnice

Blagi, svježi sir ricotta s borovnicama stvara lagan, kremasti desert. Možete dodati i malo limunove korice ili meda za dodatnu aromu.

Gouda i grožđe

Polutvrda gouda i slatko, sočno grožđe klasična su kombinacija idealna za brze ljetne piknike.

Bilo da ih poslužujete kao laganu užinu, dio piknik košare ili završni dodir ljetne večere, spojevi sira i voća jednostavan su način da iznenadite goste i obogatite ljetnu trpezu.

Vaša reakcija na temu