Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Aline Ponce from Pixabay RECEPT Tjestenina s umakom od sira

RECEPT Tjestenina s umakom od sira

Brza večera

Za kraj dana svima dobro dođe brzi recept za večeru, a tjesteninu sa sirom vole svi. Evo ideje za brzi obrok.

Sastojci:

- 200 g naribanog tvrdog sira (parmezan, grana padano ili neki drugi po izboru)

- 250 ml vrhnja za kuhanje

- 2 žlice maslaca

- 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)

- 1 žličica senfa (opcionalno)

- Sol i papar po ukusu

- Svježe nasjeckani peršin (po želji)

Priprema:

1. U srednje velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri.

2. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite ga 1-2 minute dok ne postane mirisan, pazite da ne izgori.

3. Dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da lagano kuha, povremeno miješajući. Nakon 3-4 minute, kada se umak malo zgusne, dodajte senf, ako ga koristite.

4. Smanjite vatru i dodajte naribani sir, miješajući dok se potpuno ne otopi i umak postane gladak.

5. Posolite i popaprite po ukusu.

6. Umak je gotov! Prelijte ga preko skuhane tjestenine i dobro promiješajte.

7. Po želji, pospite s malo svježeg peršina za dekoraciju.

Uživajte u ukusnom obroku!

Vaša reakcija na temu