Za kraj dana svima dobro dođe brzi recept za večeru, a tjesteninu sa sirom vole svi. Evo ideje za brzi obrok.
Sastojci:
- 200 g naribanog tvrdog sira (parmezan, grana padano ili neki drugi po izboru)
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice maslaca
- 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
- 1 žličica senfa (opcionalno)
- Sol i papar po ukusu
- Svježe nasjeckani peršin (po želji)
Priprema:
1. U srednje velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri.
2. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite ga 1-2 minute dok ne postane mirisan, pazite da ne izgori.
3. Dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da lagano kuha, povremeno miješajući. Nakon 3-4 minute, kada se umak malo zgusne, dodajte senf, ako ga koristite.
4. Smanjite vatru i dodajte naribani sir, miješajući dok se potpuno ne otopi i umak postane gladak.
5. Posolite i popaprite po ukusu.
6. Umak je gotov! Prelijte ga preko skuhane tjestenine i dobro promiješajte.
7. Po želji, pospite s malo svježeg peršina za dekoraciju.
Uživajte u ukusnom obroku!