Pileći stroganoff brzo je jelo koje svojim bogatim okusom nikome neće odati da ste ga pripremili za samo pola sata. Piletina i gljive u ukusnom kremastom umaku jednako će dobro prijati i kao ručak i kao večera – i vama i vašim gostima, piše Punkufer.
Pileći stroganoff inačica je onog 'pravog' stroganoffa, koji se radi s junetinom, ali je ovaj zato nešto jeftiniji i puno brže gotov. Pileći stroganoff bit će sočniji ako ga radite sa zabacima nego s bijelim mesom, ali daleko od toga da će biti loš – stvar je osobnog ukusa.
Za pripremu vam trebaju svakodnevni sastojci, a želite li još obogatiti okus – prije vrhnja dodajte i decilitar bijelog vina pa pustite da iskuha. Pileći stroganoff poslužite uz pire od krumpira ili rižu i zelenu salatu.
Sastojci:
4 pileća zabataka (ili prsa), bez kože i kosti, narezana na kocke veličine zalogaja
250 g šampinjona, narezanih na deblje ploške
2 luka, narezana na kockice
4-5 češnjeva češnjaka, protisnutog
1 žlica dimljene paprike
1 žlica dijon senfa
1 žlica paste od rajčice
1 pileća kocka za juhu
300 ml kiselog vrhnja
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na jako zagrijanu duboku tavu dodajte malo maslinova ulja pa ubacite piletinu, gljive i luk. Pirjajte otprilike pet minuta, uz stalno miješanje. Dodajte papriku, češnjak, senf, pastu od rajčice i kocku. Dobro promiješajte i pustite da se kuha još nekoliko minuta.
Dodajte kiselo vrhnje i dobro promiješajte. Pustite da se kuha još nekoliko minuta. Poslužite toplo.