Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: mateya from Pixabay RECEPT Pileći stroganoff

RECEPT Pileći stroganoff

Kremast, pun okusa i gotov za samo pola sata

Pileći stroganoff brzo je jelo koje svojim bogatim okusom nikome neće odati da ste ga pripremili za samo pola sata. Piletina i gljive u ukusnom kremastom umaku jednako će dobro prijati i kao ručak i kao večera – i vama i vašim gostima, piše Punkufer.

Pileći stroganoff inačica je onog 'pravog' stroganoffa, koji se radi s junetinom, ali je ovaj zato nešto jeftiniji i puno brže gotov. Pileći stroganoff bit će sočniji ako ga radite sa zabacima nego s bijelim mesom, ali daleko od toga da će biti loš – stvar je osobnog ukusa.

Za pripremu vam trebaju svakodnevni sastojci, a želite li još obogatiti okus – prije vrhnja dodajte i decilitar bijelog vina pa pustite da iskuha. Pileći stroganoff poslužite uz pire od krumpira ili rižu i zelenu salatu. 

Sastojci:

  4 pileća zabataka (ili prsa), bez kože i kosti, narezana na kocke veličine zalogaja
  250 g šampinjona, narezanih na deblje ploške
  2 luka, narezana na kockice
  4-5 češnjeva češnjaka, protisnutog
  1 žlica dimljene paprike
  1 žlica dijon senfa
  1 žlica paste od rajčice
  1 pileća kocka za juhu
  300 ml kiselog vrhnja
  sol
  papar
  maslinovo ulje

Priprema:

Na jako zagrijanu duboku tavu dodajte malo maslinova ulja pa ubacite piletinu, gljive i luk. Pirjajte otprilike pet minuta, uz stalno miješanje. Dodajte papriku, češnjak, senf, pastu od rajčice i kocku. Dobro promiješajte i pustite da se kuha još nekoliko minuta.

Dodajte kiselo vrhnje i dobro promiješajte. Pustite da se kuha još nekoliko minuta. Poslužite toplo.

Vaša reakcija na temu