Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ricardo Moura / Unsplash RECEPT Najukusnije domaće rafaello kuglice

RECEPT Najukusnije domaće rafaello kuglice

Kremasti desert koji se priprema za tren

Ako volite spoj kokosa i savršeno nježne slatkoće, rafaello kuglice pravi su izbor. Ovaj desert mnogi obožavaju jer podsjeća na istoimeni poznati praline, no u domaćoj verziji okusi su još puniji, a priprema brza i jednostavna. Ne zahtijevaju pečenje, a gotove su za manje od 30 minuta – idealno za nenajavljene goste ili kada poželite nešto slatko odmah.

Osim što izgledaju neodoljivo, oduševit će svakoga svojom mekanom teksturom i bogatim kokos aromama. Još ako u sredinu sakrijete badem, dobit ćete savršeno iznenađenje u svakom zalogaju.

Sastojci:

- 200 g bijele čokolade

- 100 g maslaca

- 200 ml slatkog vrhnja

- 200 g kokosovog brašna + dodatno za valjanje

- 100 g mljevenog keksa (petit ili plazma)

- 1 vanilin šećer

- cijeli oguljeni bademi (po želji, za punjenje)

Priprema:

U manjem lončiću zagrijte slatko vrhnje do vrenja pa maknite s vatre i dodajte bijelu čokoladu natrganu na kockice i maslac. Miješajte dok se sve potpuno ne otopi i pretvori u glatku smjesu. Dodajte vanilin šećer, mljeveni keks i kokos te dobro sjedinite. Smjesu kratko ohladite u hladnjaku kako bi se stisnula i lakše oblikovala.

Nakon hlađenja rukama oblikujte kuglice veličine zalogaja. Ako želite, u svaku utisnite po jedan oguljeni badem pa zatvorite smjesom. Kuglice zatim uvaljajte u kokosovo brašno kako bi dobile prepoznatljivi snježno bijeli izgled.

Stavite ih u hladnjak barem jedan sat da se potpuno stegnu prije posluživanja.

Savjet više:

Za još bogatiji okus u smjesu možete dodati žlicu likera od kokosa ili vanilije. Kuglice možete čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do 5 dana.

Ovaj mali, ali savršeni desert nestaje brže nego što ste ih napravili, a kombinacija jednostavnosti i vrhunskog okusa razlog je što se rafaello kuglice uvijek vraćaju u našu kuhinju. Slatko uživanje je zagarantirano!

Vaša reakcija na temu