Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Humanitarna eko-sportska utrka 'Zaveslaj za čišći Vranjic'

Humanitarna eko-sportska utrka 'Zaveslaj za čišći Vranjic'

Ove nedjelje

Građanska Inicijativa 'Mjesto koje hoće živjeti 2020' djeluje od rujna 2020. Osnovana je kao odgovor na pretjeranu zagađenost zraka, mora i okoliša od strane poslovnih subjekata u mjestu Vranjic i okolici. 

U protekle četiri godine postali smo prepoznatljiv borac za osnovna ljudska prava – pravo na zdrav život. Inicijativa predstavlja mještane Vranjica i okolice u borbi za bolji i zdraviji život u Kaštelanskom zaljevu koji je nažalost opterećen teškom industrijom.

'Naš cilj je dovesti postojeću industriju u ekološki prihvatljive okvire kako bi svim stanovnicima Kaštelanskog zaljeva suživot s industrijom bio zdravstveno prihvatljiv. S tim ciljem održat ćemo u nedjelju, 28. srpnja od 18 sati, ekološko-sportsku aktivnost u Vranjicu na zapadnoj obali. 

Organiziramo druženje i utrku gumenjacima pod nazivom 'Zaveslaj za čišći Vranjic', kako bismo još više podigli svijest o važnosti očuvanja industrijom narušenog Vranjičko-solinskog bazena kao i cijelog Kaštelanskog zaljeva. Na ovaj način ćemo pridonijeti jačanju motivacije kod djece ali i odraslih da se aktivnije uključe u rad za društveno dobro i kvalitetno upotpune svoje slobodne vrijeme kroz sportske aktivnosti', poručuju.

Cijeli događaj će biti i humanitarnog karaktera, te sav višak sredstava nakon organiziranja utrke i svi prikupljeni prilozi bit će uplaćeni Sportskoj udruzi za osobe s Downovim sindromom 'Bili tići' iz Splita. 

Ova udruga  okuplja osobe s teškoćama u razvoju sa svrhom poboljšanja kvalitete njihovih života.

Vaša reakcija na temu