Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zdravom prehranom do uspjeha: Naučite sve o zdravim navikama malih sportaša
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Zdravom prehranom do uspjeha: Naučite sve o zdravim navikama malih sportaša

'Djeca ne smiju biti na posebnim prehrambenim režimima jer to može loše utjecati na proces razvoja', rekla je Dragana Olujić

Za zdravlje djece, uz fizičku aktivnost ključna je i pravilna prehrana. Zato City Center one Split, u suradnji s magistrom nutricionizma i sportskom nutricionisticom Draganom Olujić organizira događaj pod nazivom Zdrava dica, sritna lica, koji će se održati u subotu, 2. ožujka od 10 do 13 sati u prizemlju Centra.

Posjetitelji će tako imati priliku naučiti kako pravilno koncipirati prehranu djece, s osobitim naglaskom na male, ali i malo veće sportaše, razlikovati neprerađenu od prerađene hrane te kreirati jelovnik koji će osigurati sve ono što je potrebno za pravilan rast i razvoj najmlađih  članova obitelji.

- Zadovoljstvo nam je dati svoj doprinos ovoj važnoj temi koja promiče zdravu prehranu kod mališana školskog uzrasta. Problem pretilosti kod djece prepoznat je na nacionalnoj razini, a vjerujemo da se upravo edukacijama namijenjenima djeci i roditeljima mogu pokrenuti nužne promjene - kako bi naša djeca bila zdravija i sretnija - poručili su iz City Centera one.

Nakon edukacijskog dijela, slijede radionice na kojima će se pripremati obroci za oporavak nakon treninga, čak 3 vrste doručka prikladnih za jutarnji trening te naposljetku, booster obrok koji će u trenu podići razinu energije prije svakog natjecanja.

- Danas su treninzi organizirani tako da ih neka djeca imaju i do pet puta tjedno, što je energetski i nutritivno jako zahtjevno za organizam koji je u razvoju. Djeca ne smiju biti na posebnim prehrambenim režimima jer to može loše utjecati na proces razvoja. Njima treba puno kvalitetne energije i upravo na tome će biti fokus edukacija i radionica - kazala je Dragana Olujić.

Magistra nutricionizma Dragana Olujić direktorica je prvog prehrambenog savjetovališta u Dalmaciji, centra za dijetoterapiju i sportsku prehranu Nutricionist. U desetogodišnjoj karijeri radila je s mnogim sportašima i sportskim momčadima te je jedna od najistaknutijih stručnjakinja u području sportskog nutricionizma u Hrvatskoj. 

Zato ne propustite odličnu priliku saznati male trikove koji će vam pomoći u pripremi kvalitetnog jelovnika, a obavezno povedite i djecu - jer osim što će otkriti korisne informacije, imat će priliku družiti se s poznatim licima sa splitske sportske scene. Detaljan raspored provjerite na web stranici City Centera one

Vaša reakcija na temu