Svaka kuća priprema ga na svoj način, nebrojeno je recepata, ali ova riba iako iz sjevernih mora u Dalmaciji je skoro pa sveta. Naravno, riječ je o bakalaru.
U naše je krajeve stigao iz Venecije, kada je tamošnji vlastelin Pietro Querini 1432. doživio brodolom na obalama Norveške, gdje je izučio umijeće sušenja i soljenja bakalara.
U Veneciju se s usoljenim bakalarom vratio upravo u vrijeme blagdana, zbog čega se zadržala tradicija pripreme bakalara za Božić koja se zadržala do dana današnjeg.
U Kadeni tako u ovo predbožićno vrijeme slavimo upravo ovu dragocjenu namirnicu, a naš chef Matej Pačar pripremio je i poseban jelovnik koji je dostupan svakog dana.
Na meniju su se tako našle razne delicije, poput paštete od bakalara, guste juhe od bakalara i celera koja će vam zagrijati srce i dušu, kultnog bakalara na bianco, brudeta od bakalara s palentom, njoka od bundeve s bakalarom i pancetom, trisota od dimljenog bakalara, domaćih tagliatella s bakalarom na crveno, rikulom i Grana padanom, te ovogodišnji hit - zapečene lasagne od bakalara.
Jela u rasponu od 6 do 16 eura i hrvatska vina na 50% idealna su prilika da pustimo nakratko priču o podrijetlu bakalara i ostavimo nepcu da uživa ovih dana.
Svoje mjesto možete rezervirati na mobitel 099 470 0797.