Početak prosinca savršeno je vrijeme za početi s pripremama za nadolazeće blagdane. Javlja li se i kod vas dilema između toga hoćete li razveseliti svoje najmilije tradicionalnim receptima iz bakine bilježnice ili omiljenim jelima dati modernu notu, onda ovog vikenda ne smijete propustiti City Kužinu.
Naime, 2. i 3. prosinca na rasporedu je posljednje ovogodišnje izdanje najslasnije kulinarske radionice, koje naglasak stavlja upravo na delicije uz koje ćete danima koji su pred nama dati posebnu čar – i to kao sraz tradicionalnih i modernih jela u izvedbi najpoznatijih hrvatskih chefova.
U subotu, 2. prosinca od 11 sati, Tomislav Špiček će pripremati nešto sasvim tradicionalno: slasne knedle od pšeničnog griza i šljiva na maslacu s prženim krušnim mrvicama, vrhnjem i zrncima vanilije. U popodnevnim satima, od 17 sati, kuhaču će preuzeti Damir Tomljanović i pokazati kako dati modernu notu blagdanskom stolu uz krokete od bakalara, aioli od češnjaka i čilija te ukiseljene brunoise od cikle.
U nedjelju, 3. prosinca, od 11 sati, Stjepan Vukadin osvojit će vas svojim pohanim crnim rižotom, šalšom u šporko i kremom od buče – a ukoliko vam već iz naziva nije jasno, riječ je o modernom jelu od kojeg će vam rasti zazubice. Od 17 sati pozornicu će preuzeti Melkior Bašić te pripremiti tradicionalno dobro jelo: sporo pečeni lungić, ragu od gljiva, tamni umak i espumu od krumpira s vlascem.
Tražite li dodatnu inspiraciju na pjatu ili želite razmaziti nepce posebnim delicijama u izvedbi slavnih chefova, ovog vikenda obavezno svratite do omiljenog City Pazara u City Centeru one. Vidimo se!