Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Tina Ljubenkov Od alfe do omege filmskog stvaralaštva: interaktivno predavanje o filmskoj analizi

Od alfe do omege filmskog stvaralaštva: interaktivno predavanje o filmskoj analizi

Danas u 20 sati

Multimedijalni kulturni centar u suradnji s filmskim analitičarom i redateljem Erikom Lončarom, organizira ciklus predavanja o filmskoj analizi. Nakon uspješna tri predavanja koja su se održala u ožujku, travnju i svibnju, u utorak, 6. lipnja, s početkom u 20h, u Razredu, na Domu mladih očekuje nas i četvrto predavanje iz ovog zanimljivog ciklusa, pod naslovom 'Alfa i omega filmskog stvaralaštva'.

'Za svaki trenutak i kadar u filmu, filmski kreativci moraju donijeti specifične odluke. Njihove odluke nisu uvijek vidljive i očite u svojoj namjeri, no ključne su za razumijevanje priča u filmovima poput The Lighthouse (Robert Eggers, 2019.), Valerie and her week of wonders (Jaromil Jires, 1970.), i Fallen angels (Wong Kar Wai, 1995.). Predavač i filmski analitičar Erik Lončar publici će, u četvrtom predavanju iz ciklusa o filmskoj analizi, ući još dublje u svijet filmskog stvaralaštva, kako bi razotkrio brojne skrivene informacije i tako gledateljima omogućio jasnije sagledavanje filmova, a onda i kvalitetnije iskustvo uživanja u njima. Zato, pridružite nam se na još jednom interaktivnom predavanju o filmskoj analizi, u utorak 05.06.2023., u 20 sati, u Razredu na Domu mladih!', poručuju organizatori.

Erik Lončar član je Hrvatskog društva filmskih kritičara, autor niza filmova koji su prikazivani i nagrađivani na festivalima diljem svijeta, urednik časopisa o filmskoj analizi, theFILMitself. Na svom Instagram profilu @thefilmitself redovito objavljuje mini filmske analize te ih je do sad pripremio i objavio već preko 170.

Vaša reakcija na temu