Ljubitelji vrhunskih vina i fine gastronomije doći će na svoje 7. veljače 2025. godine kada se u restoranu Méditerranée, smještenom u prestižnom hotelu Ambasador u Splitu, održava Katich vinska večer. Ovaj ekskluzivni događaj posvećen je spoju vrhunskih vina vinarije Katich i pomno osmišljenih jela chefa Nikole Marušića, pripremljenih kako bi najbolje istaknula karakter svake vinske etikete.
Uz pozdrav iz kuhinje ide Kujundžuša za početak, Pošip uz sabljarku i motar, Mirite Blanc uz culurgiones di osso buco, Syrah uz fazana s porilukom, a Merlot uz čokoladu i chilli.
Ove pomno odabrane kombinacije pokazuje predanost vinarije Katich harmoniji između hrane i vina, pružajući gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.
Priča o strasti i tradiciji
Vinarija Katich smještena je u naselju Lovreć, u zapadnom dijelu Imotske krajine, regiji poznatoj po svojoj bogatoj vinskoj tradiciji. Njezin osnivač zaljubio se u vino još 2007. godine, a prve korake u proizvodnji napravio je kroz suradnju s renomiranim Zlatanom Plenkovićem. Upravo su Plenkovićeve barik bačve bile ključan element u prvim eksperimentima s odležavanjem vina.
Iz godine u godinu, vinogradi i proizvodnja su rasli, a danas vinarija Katich ima 10 hektara vinograda i čak 12 vinskih etiketa. Poseban naglasak stavljen je na autohtone sorte, poput Kujundžuše, koja se uzgaja isključivo u Imotskom, te Trnjka, koji se može naći i u zapadnoj Hercegovini i Vrgorcu. Prva etiketa Trnjka lansirana je 2020. godine, a obitelj Katić aktivno sudjeluje u svim fazama proizvodnje, osiguravajući visoku kvalitetu vina.
Katich vinska večer donosi spoj vinske baštine i moderne gastronomije, pružajući gostima priliku da u opuštenoj atmosferi otkriju najbolje od vinarije Katich. Može se očekivati večer ispunjena vrhunskim vinima, savršeno usklađenim jelima i pričama koja nose duh Imotske krajine.