Često tražimo mjesto na kojem ćemo pojesti pravu domaću hranu pripremljenu od kvalitetnih sezonskih namirnica. U poplavi ugostiteljskih objekata koji naginju stranim gastronomijama sve rjeđe nalazimo kutak koji pripravlja kvalitetna tradicionalna jela i koristi isključivo lokalne namirnice. Nedavno smo posjetili jedno takvo mjesto koje osvaja na prvu svojom gastro ponudom - restoran Opatija u Splitu.
Restoran Opatija smješten u Vrančićevoj ulici 1 u travnju je otvorio svoja vrata za sve ljubitelje premium steakova, sočnih specijaliteta s roštilja i tradicionalnih dalmatinskih jela pripremljenih od namirnica lokalnih OPG-ova. Ovaj splitski restoran smješten na tromeđi kvartova Lokve, Sućidar i Split 3 oduševit će gurmane i ljubitelje kvalitetnih domaćih jela na žlicu.
Priča o restoranu Opatija kreće iz malenih sela Dalmatinske zagore odakle dolazi većina namirnica koja se koristi za pripremu jela u ovom restoranu. U svom vlasništvu imaju OPG Vuletić u sklopu kojeg imaju farmu svinja i peradi i iz kojeg dolazi dio namirnica za potrebe restorana. Pohvaliti su nam se tradicijom proizvodnje pršuta i domaćeg kozjeg sira koja traje dugih 25 godina. No osim toga ostvarili su izvrsnu suradnju s nekolicinom drugih seoskih gospodarstava od kojih nabavljaju domaće sireve, meso i povrće. Kažu nam da njihova priča u ugostiteljstvu nije od jučer jer u vlasništvu imaju i restoran Botinero koji se nalazi u Rogoznici.
Restoran Opatija svakodnevno poslužuje gotova jela poput šnicela u toću, junećeg gulaša, bakalara, janjećih tripica, junetine na lešo, pečene teletine i drugih. Osim kvalitetnih sastojaka restoran se može pohvaliti i vlastitim komorama za odležavanje najkvalitetnijih premium pozicija steakova poput Ribeye i T-Bone steaka. Kako bi kontrolirali kvalitetu mesa osoblje restorana samo prati cijeli proces dozrijevanja mesa i priprema najsočnije komade koji će se svidjeti i najizbirljivijim gurmanima.
Da ne pričamo samo o hrani, naglasit ćemo da restoran nudi probrana vina istaknutih hrvatskih vinara pa su nam iz svoje ponude vina istaknuli Trnjak, Žilavku i Blatinu vinarije Nuić, Grk Grgurević, Pošip Intradu vinarije Krajančić, Pošip i Plavac Majsor od Stine te Dingač vinarije Radović.
Rezervaciju stola možete obaviti pozivom na službeni broj restorana 021 648 278. Na isti broj možete dobiti i informaciju o organizaciji događanja u ovom restoranu.