U subotu, 8. listopada, u sklopu 10. festivala Taste the Mediterranean u splitski restoran Noir (zgrada Lavčevića) stiže poznati zadarski chef Saša Began. Svojom kuharskom filozofijom u zadarskoj Foši postavio je nove standarde na našoj gastro sceni, a u duetu s chefom Noira Borisom Buzovom pripremit će večeru u 4 slijeda.
Saša Began poznat je i kao pionir odležavanja ribe u Hrvatskoj, a svojim radom kroz godine profilirao se na poziciju sous-chefa da bi početkom 2017. godine preuzeo ulogu glavnog chefa zadarskog restorana Foša.
Kreacijama koje potpisuje i predanim radom kompletnog tima, restoran dobiva preporuku i mjesto u Michelinovom vodiču. U vodiču Gault & Millau dobiva 16 od 20 bodova i 3 kape čime potvrđuje top poziciju među hrvatskim restoranima.
MENU ZA SUBOTU:
• Carpaccio od škampa, gel od ljubičaste kapule, consome od rajčice, ulje od bosiljka, prah od rajčice
(Chef Saša Began)
• Kroket od bakalara, majoneza od češnjaka, krema od limuna
(Chef Boris Buzov)
• Dry aged brancin, pire od čičoke, čips od čičoke, baby povrće, riblji demi-glace
(Chef Saša Began)
• Choco cubes, zemlja od čokolade, mousse od bijele čokolade
(Chef Boris Buzov)
Cijena večere s uključene 4 čaše vina iznosi 450,00 kn, a svoje mjesto možete rezervirati na mobitel 091 555 77 79 .