Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Evo što znači ime koje su za svoje dijete odabrali Hana i Grašo

Evo što znači ime koje su za svoje dijete odabrali Hana i Grašo

Posebno značenje

Odabir imena mnogim roditeljima predstavlja problem i ponekad do zadnjeg trenutka ne znaju koje će ime dati svojoj bebici. S druge strane, mnogo je i onih koji se ne premišljaju previše i puno prije poroda znaju kakvo će ime nadjenuti djetetu.

Hana Huljić i Petar Grašo pripadaju potonjem krugu roditelja. Vijest da će ona krajem srpnja na svijet donijeti djevojčicu više nije novost, a sada se saznalo i da će njezino ime biti Alba.

Ovo ime, poprilično unikatno i neočekivano za naše podneblje, latinskog je podrijetla i dolazi od riječi albus (bijelo, svijetlo), prenosi Zadovoljna.hr. Posebno lijepo značenje ovo ime nosi u talijanskom i španjolskom jeziku - zora i izlazak sunca.

Iako se smatra uniseks imenom koje mogu nositi i djevojčice i dječaci, u spomenutim kulturama pretežno ga nose djevojčice dok je, primjerice, u hebrejskoj kulturi to isključivo ime za dječake

A kakve su osobe koje nose ime Alba?

Prema numerologiji, u pitanju su avanturisti prepuni energije koji više od ičega cijene svoju slobodu. Vrlo su snalažljivi, jako dobro znaju što žele i ne odustaju dok ne ostvare svoje ciljeve.

Vaša reakcija na temu