Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vrhunski fizijatrijski pregledi uz Bobath metodu i Vojta koncept u Poliklinici Krešimir u Šibeniku
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Vrhunski fizijatrijski pregledi uz Bobath metodu i Vojta koncept u Poliklinici Krešimir u Šibeniku

Stručnjakinja dr. Branka Birkić izrađuje personalizirani plan terapije kako bi se postigli najbolji rezultati

U potrazi za fizijatrijskim pregledom koji može pružiti najbolju skrb za vaše zdravlje i dobrobit, novootvorena Poliklinika Krešimir u Šibeniku se ističe kao pouzdan izbor. Uz stručnjakinju dr. Branku Birkić, koja je educirana u svjetski priznatim terapijskim metodama poput Bobath metode i Vojta koncepta, pacijenti se osjećaju sigurno i u dobrim rukama te ubrzo postižu očekivane rezultate oporavka.

Doktorici Branki Birkić odrasli pacijenti Poliklinike Krešimir se najčešće obraćaju sa simptomima kao što su bol u leđima, vratu, zglobovima, otjecanje zglobova ili sportske ozljede. Njezina pažljiva analiza i individualizirani pristup pomažu u preciznoj dijagnozi i odabiru optimalnog tretmana za brz oporavak. 


Dječji pregledi obavljaju se kod neurorizične dojenčadi, neuroloških oštećenja u perinatalnom razdoblju, kašnjenja u usvajanju posturalnih reakcija, te svim ostalim indikacijama za fizijatrijski pregled u dječjoj dobi i adolescenciji, kao što su deformiteti kralježnice i stopala, te tegobe s lokomotornim sustavom vezane uz rast i razvoj.

Kada je riječ o pregledu kod doktorice Birkić, pacijenti mogu očekivati analizu pokreta, testiranje mišićne snage i procjenu posturalnih problema. Na temelju tih informacija, doktorica Birkić izrađuje personalizirani plan terapije kako bi se postigli najbolji rezultati. 

Sama doktorica nam je izjavila: 

'Svaki pacijent dolazi s jedinstvenim potrebama i ciljevima. Moja je misija pružiti im individualiziranu terapiju kako bi se vratili svakodnevnim aktivnostima bez boli i nelagode, u najkraćem mogućem roku. Rad s djecom je moja posebna radost, najmanji pomak u habilitaciji djeteta s poteškoćama je najveće postignuće.'

Bobath metoda, nazvana prema bračnom paru kineziterapeuta Berte i Karla Bobath, fokusira se na rehabilitaciju osoba s neurološkim poremećajima, poput Parkinsonove bolesti ili moždanog udara. Ova metoda kombinira terapiju pokretom, poticanje mišićne koordinacije i poboljšanje ravnoteže, pružajući pacijentima odgovarajuću podršku u njihovom oporavku.

S druge strane, Vojta koncept, razvijen od strane češkog pedijatra Václava Vojte, koristi posebne tehnike stimulacije aktivacije refleksa kod djece i odraslih radi poboljšanja mišićnog i živčanog sustava. Ova tehnika se često primjenjuje kod djece s razvojnim poremećajima, također je izvrsna za odrasle osobe koje imaju probleme s mišićnom koordinacijom i posturalnim poremećajima.


Fizijatrijski pregledi u Poliklinici Krešimir omogućuju individualiziran pristup svakom pacijentu, uz stručnjake koji su obučeni i certificirani za primjenu ovih terapijskih metoda. Prednosti takvog pregleda uključuju preciznu dijagnozu, personalizirani terapijski plan i stalnu podršku tijekom procesa oporavka.

Stoga, ako ste u potrazi za vrhunskim fizijatrijskim pregledom u kojem se koriste metode poput Bobath i Vojta koncepta, posjetite Polikliniku Krešimir u Šibeniku. 

Naručiti se možete putem sljedećih kontakata: info@poliklinika-kresimir.hr+385 22 646 189 ili +385 91 6133 996. Poliklinika se nalazi na adresi Put Bioca 53, 22.000 Šibenik. Za sve informacije o svim ostalim uslugama Poliklinike kao što su neurokirurgija, ortopedija, neurologija i dermatologija, zapratite društvene mreže Poliklinike Krešimir i web stranicu: www.poliklinika-kresimir.hr.

Vaša reakcija na temu