Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Savjeti ugledne ginekologice: Evo kako ginekološki pregled može biti lakši i ugodniji
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Savjeti ugledne ginekologice: Evo kako ginekološki pregled može biti lakši i ugodniji

Croatia Poliklinika u Splitu posjeduje vrhunski tim liječnika

Redovite ginekološke preglede svaka bi žena trebala obaviti barem jednom godišnje i to počevši od adolescencije, bez obzira na spolnu aktivnost. Za ovaj važan preventivni pregled treba izabrati provjereni medicinski tim, gdje pacijenti dobivaju sve na jednom mjestu. Jedna od njih je Croatia Poliklinika koja spada u sam vrh privatnog zdravstva u Hrvatskoj. Ova renomirana zdravstvena ustanova koja zahvaljujući vrhunskom timu liječnika i suvremenoj tehnologiji, omogućuje brzo i pouzdano dijagnosticiranje bolesti. Matilda Mladinić, dr. med., spec. ginekologije i porodništva, iz Croatia Poliklinike u Splitu ispričala nam je zašto su preventivni ginekološki pregledi važni, što se preporučuje ženama kako bi održale reproduktivno zdravlje te što im sve Croatia Poliklinika nudi.

Pregledi za sve žene

Ginekološki pregledi preporučuju se svim ženama, bez obzira na spolnu aktivnost, a svaki ginekološki pregled obuhvaća opsežni razgovor, preglede, uzimanja PAPA i UZV, a po potrebi se dogovaraju i daljnje pretrage. 

'PAPA se ne radi kod žena koje nisu imale spolne odnose, ali se preporučuje razgovor s ginekologom. To može biti vezano uz njezin menstrualni ciklus ili neke tegobe koje bi mogle biti ginekološkog podrijetla. Obvezno se radi UZV, preko trbuha i vaginalni, a PAPA se treba raditi barem jednom godišnje', objasnila je dr. med. Mladinić, koja tvrdi da se takvim ritmom pregleda eventualne promjene i bolesti mogu otkriti na vrijeme i u najranijoj fazi.

No, nije tajna kako je mnogim ženama posjet ginekologu i dalje nelagodno iskustvo. Stoga je važno naći ginekologa u kojeg imamo povjerenja, da nam umanji nelagodu pregleda te da možemo otvoreno porazgovarati o svim nedoumicama. Croatia Poliklinika u Splitu posjeduje vrhunski tim liječnika, među kojima su i ugledni ginekolozi koji su spremni svim pacijenticama dati pravu informaciju vezanu za zdravlje te preporuke za daljnje postupke. Ginekološki pregled nije bolan, ako se ženi da vremena kako bi se opustila i pripremila za pregled.

Stres kao okidač

U današnjem ubrzanom ritmu životu većina se susreće sa stresom. Jedan je to od čimbenika koji može utjecati na žensko reproduktivno zdravlje.

'Za očuvanje reproduktivnog zdravlja i zdravlja općenito, treba održavati osobnu higijenu, higijenu spolnog života, a izbjegavati rizično ponašanje. Sve kasnija odluka o potomstvu jako doprinosi poteškoćama u ostvarivanju trudnoće. Ali, niti će svaka mlada žena zatrudnjeti bez poteškoća, niti je trudnoća u kasnim tridesetima problematična. Sve je to individualno, pa se  individualno procjenjuje i njezin fertilitet', objasnila je ginekologica.

Suvremena tehnologija i vrhunski tim liječnika

Kako bi pregled bio što ugodniji, tu je i suvremena tehnologija, koja uz vrhunski tim liječnika i opuštajući ambijent čini pravu kombinaciju. 'Croatia Poliklinika u Splitu ima ultrazvuk najnovije generacije s 4D tehnologijom, koja se koristi u trudnoći. Posjedujemo kolposkop za dijagnostiku promjena na vratu maternice. Opremljeni smo i za izvođenje malih ginekoloških zahvata', kazala je dr. med. Mladinić.

U Croatia Poliklinici ginekologija i porodništvo važan su segment zdravstvene skrbi za pacijentice. Svakome se pristupa individualno, s dovoljno vremena. 

'Na sreću, većina pacijenata dolazi na rutinske preglede, ali ima slučajeva kada i kod osoba bez tegoba otkrijemo neki zdravstveni problem', rekla je ginekologica.


Mjesto vrhunske preventivne medicine

Croatia Poliklinika je prepoznata kao mjesto vrhunske preventivne medicine, gdje se dijagnoza postavlja brzo i pouzdano, a vrhunskom medicinskom timu na raspolaganju je najsuvremenija medicinska oprema današnjice. 

Poliklinika je, osim u Splitu, prisutna u Zagrebu, Puli, Varaždinu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Koprivnici. Tijekom godina postala je značajan ulagač u privatno zdravstvo najviših standarda u Hrvatskoj, a samo u posljednje tri godine u ovaj je sektor uloženo gotovo 20 milijuna eura. O zadovoljstvu i kvaliteti usluga iz čak 22 medicinska područja govori brojka od 75 tisuća zadovoljnih pacijenata diljem Hrvatske.

Više informacija o dostupnim uslugama možete pronaći na internetskoj stranici Croatia Poliklinike.

Vaša reakcija na temu