Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Radiologinja otkriva zašto su preventivni pregledi najvažniji
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Radiologinja otkriva zašto su preventivni pregledi najvažniji

Vrhunski tim liječnika i suvremena tehnologija mogu pridonijeti brzom i pouzdanom ranom dijagnosticiranju bolesti

Oduvijek su nas učili kako je prevencija pola zdravlja, no u današnjem stresnom okruženju, čovjek to često zaboravi. Nakupljanje stresa, nedostatak fizičke aktivnosti, pušenje i boravak u zatvorenom prostoru česti su okidači raznih bolesti i anomalija. Kako bismo isto spriječili, potrebno je odlaziti na preventivne preglede. Croatia Poliklinika renomirana je zdravstvena ustanova u kojoj cijela obitelj može obaviti sve preglede na jednom mjestu, uključujući internističke preglede, ginekološke, neurološke, oftalmološke, dermatološke, kao i radiološku dijagnostiku, te moderno opremljenu kiruršku dvoranu i dvoranu za fizikalnu terapiju opremljenu prema najsuvremenijim smjernicama.


Ana Buljan, dr. med., spec. radiologije iz Croatia Poliklinike u Splitu, otkrila nam je kako vrhunski tim liječnika i suvremena tehnologija mogu pridonijeti brzom i pouzdanom ranom dijagnosticiranju bolesti.

Svi preventivni pregledi na jednom mjestu

'Žene generativne dobi trebaju preventivno jednom godišnje napraviti ultrazvuk dojki i abdomena, mamografski pregled nakon 40. godine svake dvije godine a nakon 50. godine jednom godišnje, te ginekološki pregled. Muškarcima se preporučuje jednom godišnje napraviti ultrazvuk abdomena i prostate, kao i redovite laboratorijske kontrole PSA nakon 50. godine“, istaknula je dr. Buljan. 

Osim toga, važno je jednom godišnje obavljati i preventivni pregled ultrazvuka štitnjače. U novootvorenim prostorijama Croatia Poliklinike u Splitu možemo obaviti sve na jednom mjestu - cjeloviti preventivni, odnosno sistematski pregled.

Na preglede radiologa se čeka minimalno, a pacijenti se mogu naručiti mail-om, telefonski ili osobnim dolaskom u Polikliniku.


Suvremena tehnologija i ugodni prostori

'Radimo svu dijagnostičku obradu na najnovijim ultrazvučnim uređajima s pomoću kojih obuhvaćamo preglede dojki, abdomena, štitnjače, vrata, limfnih čvorova, koštano-zglobnog sustava, genito-urinarnog sustava, te Color Doppler karotida i krvnih žila vrata, Color Doppler aorte, kao i Color Doppler krvnih žila ekstremiteta; radiološkim (RTG srca i pluća, RTG svih zgloba, RTG svih kostiju, RTG sinusa, RTG trbuha i zdjelice); mamografskim uređajem s tomosintezom (3D mamografije), te najnovijom magnetskom rezonancijom 3T mozga, vratne, torakalne i lumbosakralne kralježnice, orbita, hipofize, dojki, abdomena i prostate', objašnjava specijalistica radiologije u Splitu.

'Za razliku od MR uređaja starije generacije, 3T MR zahvaljujući izrazito visokoj preciznosti, posebno je važan čimbenik u ranom otkrivanju bolesti, kao i preciznom postavljanju dijagnoze', naglasila je dr. Buljan.

Sve navedeno smješteno je u nove, iznimno ugodne prostore Poliklinika, u kojima se nastoji smanjivati strahove ljudi kada dođu zabrinuti zbog nekih uočenih promjena. Već od prijema na pultu želja je umiriti pacijente jer mogu biti sigurni da će dobiti najbolju medicinsku skrb.

Pacijentima su na raspolaganju neki od tehnološki najnaprednijih medicinskih uređaja današnjice. Na jednom mjestu tako, uz vrhunsku opremu, cijela obitelj može obaviti sve potrebne preglede i dijagnostičke procedure te dobiti brz, pouzdan i učinkovit tretman. 


Renomirana zdravstvena ustanova

Croatia Poliklinika je prepoznata kao mjesto vrhunske preventivne medicine gdje se dijagnoza postavlja brzo i pouzdano, a vrhunskom medicinskom timu na raspolaganju je najsuvremenija medicinska oprema današnjice. 

Poliklinika je, osim u Splitu, prisutna u Zagrebu, Puli, Varaždinu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Koprivnici. Tijekom godina postala je značajan ulagač u privatno zdravstvo najviših standarda u Hrvatskoj, a samo u posljednje tri godine u ovaj je sektor uloženo gotovo 20 milijuna eura. O zadovoljstvu i kvaliteti usluga iz čak 22 medicinska područja govori brojka od 75 tisuća zadovoljnih pacijenata diljem Hrvatske.

Više informacija o dostupnim uslugama možete pronaći na internetskoj stranici Croatia Poliklinike.

Vaša reakcija na temu