Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić (None of the above) Mali dućan s velikim planovima: Split je dobio odličnu kvartovsku trgovinu s proizvodima hrvatskih OPG-ova
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Mali dućan s velikim planovima: Split je dobio odličnu kvartovsku trgovinu s proizvodima hrvatskih OPG-ova

Preko 100 različitih artikala domaćih proizvođača, od Prevlake do Iloka

Na Ravnim njivama nedavno je otvorena Bioteka - specijalizirani mali dućan, koji na jednom mjestu okuplja brojne proizvode domaćih OPG-ova.

- Stalno nam se javljaju mali domaći proizvođači, zainteresirani za prodaju svojih proizvoda u našoj trgovini i to nas baš veseli jer nam pokazuje da su nas vrlo brzo prepoznali kao mjesto koje podržava domaću proizvodnju, koje brine da kupcima ponudi samo kvalitetno, domaće - ističe Ivana Zukić, koja se sa suprugom Denisom upustila u pothvat i u samo 11 kvadrata okupila preko 100 različitih artikala domaćih proizvođača, od Prevlake do Iloka. 

U Bioteci se nadaju da će to prepoznati i kupci kojih, otkad je trgovina otvorena, srećom ne manjka, a dolaze iz cijelog Splita, ali i šire - neki su samo zbog Bioteke potegnuli čak iz Šibenika!

- Tek smo krenuli, svjesni smo da je potrebno neko vrijeme da ljudi saznaju da postojimo, da probaju naše proizvode i da nam se onda, nadamo se, stalno vraćaju - dodaje Ivana. 

A imaju se čemu i vratiti: Bioteka nudi širok asortiman domaćih proizvoda - tu su mliječni proizvodi (sir, jogurt, mlijeko - kravlje, kozje, magareće....), suhomesnati proizvodi (kulenova seka, panceta, proizvodi od crne svinje...), pekarski proizvodi (kruhovi od kiselog tijesta, peke...), sezonsko voće i povrće (limun, jabuka, blitva, rajčice, tikvice....), namazi (od orašastih plodova, povrća, voća...), tjestenine, slatke i slane grickalice, čajevi, sokovi... I to sve od malih, hrvatskih proizvođača!

- Ničeg ne manjka, osim možda aditiva, pesticida, umjetnih bojila! - šali se Ivana, te dodaje:

- Želja nam je bila na jednom mjestu ponuditi sve što jednoj obitelji, koja brine o svom zdravlju i cijeni kvalitetan domaći proizvod, treba, a da se pritom ne mora brinuti mogu li njihova djeca jesti sve bez straha. 

Upravo su ih vlastita djeca i alergijski problemi motivirali da krenu tražiti alternativu dostupnoj ponudi velikih supermarketa, tražeći kvalitetnije i zdravije namirnice. Iz te je potrage izrasla njihova prva trgovina, čiji planovi uključuju širenje na nove lokacije, web trgovinu, dostavu preko Wolta koja kreće već sljedeći tjedan, ali i vlastite proizvode, kroz Biljoteku - posebnu granu trgovine posvećenu biljnim i ljekovitim preparatima. 

Podržite hrvatske proizvođače, birajte zdravije i kvalitetnije, posjetite Bioteku - od ponedjeljka do subote, od 7 do 21 sat, na adresi Gradišćanskih Hrvata 7, na Ravnim njivama! U međuvremenu, njihovu bogatu ponudu istražite na Instagramu.

Vaša reakcija na temu