Foto: Facebook GRADONAČELNIK OPATIJE: Zašto bi poduzetnici u Istri snosili posljedice loše situacije u Dalmaciji

GRADONAČELNIK OPATIJE: Zašto bi poduzetnici u Istri snosili posljedice loše situacije u Dalmaciji

Zatražio je od Stožera da Hrvatsku podijeli u epidemiološke regije

Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, objavio je na Facbook stranici poziv koji je uputio Vladi i Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske u kojem traži da žurno Hrvatsku podijele u epidemiološke regije kako poduzetnici u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji ne bi morali snositi posljedice loše epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Njegov post prenosimo u cijelosti.

'Ovim putem moram izraziti nezadovoljstvo trenutnom situacijom, odnosno izbjegavanjem Stožera civilne zaštite da Hrvatsku podijeli u regije i time spasi turističku sezonu u onim županijama koje imaju povoljnu epidemiološku situaciju. Tu prvenstveno mislim na Primorsko-goransku i Istarsku županiju koje broje daleko najviše turista u Hrvatskoj te uz sve to imaju itekako povoljnu situaciju s koronavirusom.

Moramo zadržati ove dobre turističke brojke, odnosno brinuti o egzistenciji mnogih obitelji, poduzetnika koji ovise o turizmu, ali i o proračunu naših gradova, županija i same države. Ne moram niti govoriti koliko problema imaju građani Primorsko-goranske i Istarske županije koji rade u susjednim zemljama, i dnevno ili tjedno odlaze u Italiju ili Sloveniju.

Zašto se nove mjere Stožera odnose na cijelu Hrvatsku, odnosno zašto naši poduzetnici moraju snositi posljedice loše epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji?!', napisao je Dujmić.

Stoga je od Vlade i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske zatražio da žurno Hrvatsku podijele u epidemiološke regije, odnosno zelenu, narančastu i crvenu regiju što bi bila jasna poruka ostalim zemljama, pogotovo onima o kojima ovisi naš turizam.

'Isto tako tražim da se mjere određuju po regijama, a ne linearno za sve županije. Više nemamo vremena, odluke se moraju donijeti što prije', zaključio je Dujmić.

[HRVATSKU HITNO PODIJELITI U EPIDEMIOLOŠKE REGIJE] Ovim putem moram izraziti nezadovoljstvo trenutnom situacijom,...

Objavljuje Ivo DujmićPetak, 14. kolovoza 2020.
Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(72594, "");
Pregledaj komentare