Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Turistički rezultati u prvih pet mjeseci odličan su uvod u glavni dio sezone u Srednjoj Dalmaciji

Turistički rezultati u prvih pet mjeseci odličan su uvod u glavni dio sezone u Srednjoj Dalmaciji

Najviše je bilo Nijemaca i Britanaca

Turistički promet u prvih pet mjeseci ove godine za Splitsko-dalmatinsku županiju predstavlja odličan uvod u glavni dio poslovne godine,objavila je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Ukupno je u županiju stiglo 506 tisuća gostiju koji su realizirali 1,687 milijuna turističkih noćenja, pa je u tom predsezonskom dijelu godine turistički promet rastao u dolascima za 37 posto, a u noćenjima za 24 posto. 

Gosti koji su u prvih pet mjeseci ostvarili najveći turistički promet u ovoj županiji bili su Nijemci, Hrvati, gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, BiH, SAD, Francuske, Poljske, Švedske, Nizozemske i Austrije. U dosadašnjem predsezonskom razdoblju, daleko najveći turistički promet bio je u Splitu, potom slijedi Makarska, Podstrana, Brela, Seget, Hvar...

Svibanj je bio podjednako dobar i u njemu je Splitsko-dalmatinsku županiju posjetilo 264 tisuće gostiju (rast od 35 posto) koji su zabilježili 955 tisuća noćenja (rast od 28 posto). I u svibnju je najviše gostiju imao Split koji je zabilježio 255 tisuća noćenja, Makarska je imala 84 tisuće noćenja, Tučepi 50 tisuća, grad Hvar 45 tisuća, te Supetar i Seget po 40 tisuća noćenja.

Vaša reakcija na temu