Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Last minute ljetovanje? Donosimo 10 izleta koje morate doživjeti ovo ljeto
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Last minute ljetovanje? Donosimo 10 izleta koje morate doživjeti ovo ljeto

Čitatelji Dalmatinskog portala ostvaruju popust

Ljeto je u punom jeku, sunce grije, a more zove – za mnoge to znači samo jedno: godišnji odmor na vidiku. Prije nego krenete na put, zastanite na trenutak i provjerite jesu li ovi izleti već našli svoje mjesto na vašem popisu želja! Jednodnevna putovanja ove sezone postala su pravi hit, a mi vam donosimo listu prijedloga koji će vas oduševiti.

Šarm jednostavnih, ali nezaboravnih putovanja je neprocjenjiv. Atraktivne destinacije koje svake godine postaju sve popularnije nikada nisu bile bliže i dostupnije. Ove sezone možete ih doživjeti u novom ruhu – kao organizirane izlete u trajanju jednog dana, uz pratnju iskusnog vodiča koji će vam otkriti skrivene ljepote svake destinacije.

Ovi izleti nude savršen bijeg iz svakodnevice – dovoljno je samo nekoliko sati da napunite baterije i doživite nešto potpuno novo. Bilo da tražite kulturne dragulje koje ste priželjkivali vidjeti godinama ili ste ljubitelj prirodnih ljepota koje oduzimaju dah, pripremili smo top destinacije koje pola Hrvata bira, a druga polovica priželjkuje.

Zašto su ovi izleti toliko privlačni? Možda zbog spontanosti, možda zbog jednostavnosti, a možda zbog osjećaja slobode koji donose. Prepuštamo vam da otkrijete sami – spakirajte osmijeh, svoju želju za istraživanjem i krenite u avanturu koja vas čeka na dohvat ruke!

Bez dodatnog stresa, bez dugotrajnih priprema i, što je najvažnije, bez velikih financijskih izdataka. Sve je nadohvat ruke – dovoljno je samo odlučiti se i krenuti! Kako bismo vam olakšali odluku, Kako bismo vam olakšali odluku, GetByBus daruje svim čitateljima Dalmatinskog portala 10% popusta uz kod DALMATINSKI10, kojeg možete iskoristiti do kraja kolovoza na poveznici: https://getbybus.com/en/croatia-tours.

Mostar i slapovi Kravice 


Zamislite kako istražujete povijesni Mostar, grad u kojem se spajaju istok i zapad, tradicija i modernost. Dok hodate preko Starog mosta, remek-djela osmanske arhitekture iz 16. stoljeća, lako je osjetiti duh prošlih vremena. Ovaj most, obnovljen nakon ratnih razaranja, postao je simbol mira i povezanosti. Nakon toga, krenite prema slapovima Kravice, prirodnom dragulju gdje kristalno čista voda stvara pravi raj za osvježenje. Ovaj izlet, koji kombinira bogatu povijest i netaknutu prirodu, idealan je za sve generacije. Povratak u Split je planiran za kasno poslijepodne, dajući vam dovoljno vremena da uživate u ljetnoj večeri.

Dubrovnik all-Inclusive


Bez obzira jeste li ljubitelj serije Game of Thrones ili jednostavno volite povijesne gradove, Dubrovnik će vas očarati svojim tajnama. Hodajući gradskim zidinama koje nikada nisu bile probijene u povijesti, osjećat ćete se kao dio nečeg većeg. 

Nakon istraživanja grada uz vodiča, očekuje vas ručak s pogledom na more, a slobodno vrijeme pružit će vam priliku za dodatno istraživanje ili opuštanje u ovom čarobnom gradu. Povratak u Split predviđen je u večernjim satima, tako da ćete večer dočekati s novim uspomenama iz jednog od najljepših gradova na svijetu.

Otkrijte Modru špilju i pet okolnih otoka 

Pripremite se za brodsku avanturu iz Splita koja počinje posjetom čarobnoj Modroj špilji, gdje sunčeve zrake stvaraju nezaboravan prizor plave svjetlosti. Ovaj prirodni fenomen, otkriven krajem 19. stoljeća, učinio je špilju svjetski poznatom. Dalje ćete istraživati otok Vis, poznat po svojoj netaknutoj prirodi, i Stinivu, plažu koja je proglašena jednom od najljepših u Europi. Svaki od posjećenih otoka – Budikovac, Pakleni otoci i Hvar – nudi jedinstvene pejzaže, savršene za slikavanje, plivanje i sunčanje. Povratak u Split planiran je za večernje sate, taman na vrijeme za opuštanje nakon dana ispunjenog avanturama.

Trogir i Plava laguna


Ovaj izlet iz Splita vodi vas u šarmantni Trogir, mali grad čije su uske ulice i povijesne građevine toliko očuvane da izgledaju kao muzej na otvorenom. Njegovo staro središte je primjer romaničko-gotičke arhitekture koja oduševljava posjetitelje već stoljećima. Nakon razgledavanja Trogira, slijedi brodska vožnja do Plave lagune, mjesta poznatog po kristalno čistom moru, idealnom za plivanje i sunčanje. Vjeruje se da su vode Plave lagune poznate po svojim ljekovitim svojstvima, što dodatno privlači posjetitelje. Izlet traje 4,5 sata, a povratak u Split planiran je nakon toga, što vam ostavlja dovoljno vremena za ostatak dana.

Bled i Ljubljana 


Krenite iz Zagreba na putovanje koje započinje posjetom idiličnom jezeru Bled, poznatom po svom slikovitom otoku i srednjovjekovnom dvorcu koji se uzdiže nad jezerom. Zanimljivo je da se mnogi posjetitelji odlučuju zazvoniti na zvono crkve na otočiću, vjerujući da će im se želja ispuniti. Nakon Bleda, istražite Ljubljanu, šarmantnu slovensku prijestolnicu koja spaja bogatu povijest s modernim umjetničkim izrazom. Slobodno vrijeme omogućuje vam da uživate u opuštenoj atmosferi uz rijeku Ljubljanicu ili istražite skrivene kutke grada. Povratak u Zagreb planiran je u kasnim popodnevnim satima, što vam omogućuje lagan završetak dana.

Pelješac Wine Tour

Izlet iz Dubrovnika vodi vas na Pelješac, poluotok poznat po vinogradima koji se protežu sve do mora. Ovdje ćete imati priliku degustirati vrhunska vina, uključujući Plavac mali, sortu grožđa koja je poznata kao 'roditelj' svjetski poznatog Zinfandela. Pelješac je dom nekim od najstarijih vinograda u Hrvatskoj, a ovaj izlet pruža savršenu priliku da naučite više o procesu proizvodnje vina dok uživate u prekrasnim pogledima na more. Povratak u Dubrovnik predviđen je u večernjim satima, što omogućuje da dan završite s čašom vrhunskog vina u ruci.

Ston i Korčula Wine Discovery

Krenite na vinsku avanturu koja započinje posjetom Stonu, malom gradu poznatom po svojim drevnim solanama i impozantnim kamenim zidinama koje se protežu u dužini od 5.5 kilometara – nazivanima 'europskim Kineskim zidom'. Izlet se nastavlja prema otoku Korčuli , koji je ne samo poznat po svojim vinima već i kao rodno mjesto poznatog istraživača Marka Pola. Uz vodiča, otkrit ćete tajne vinogradarstva na otoku, posjetiti lokalne vinarije i degustirati neka od najboljih vina Hrvatske. Povratak u Dubrovnik planiran je za večernje sate, što vam omogućuje da opušteno završite dan pun novih iskustava.

Ljepote Kotorskog zaljeva


Cjelodnevni izlet iz Dubrovnika vodi vas kroz spektakularne pejzaže Kotorskog zaljeva, gdje ćete imati priliku istražiti srednjovjekovni grad Kotor, jedan od najbolje očuvanih na Jadranu. Impresivne zidine grada, koje se strmo uzdižu uz planinu, pričaju priču o bogatoj povijesti ovog mjesta. Nakon što istražite Kotor uz vodiča, slobodno vrijeme omogućit će vam da doživite grad vlastitim tempom, bilo kroz šetnju uskim ulicama ili uživanje u pogledu na zaljev. Povratak u Dubrovnik planiran je u ranim večernjim satima, pružajući vam dovoljno vremena za uživanje u večernjim šetnjama po Gradu.

Nacionalni park Mljet 

Izlet iz Dubrovnika vodi vas u jedan od najljepših nacionalnih parkova Hrvatske – otok Mljet. Ovdje ćete istraživati kristalno čista jezera i bujnu floru i faunu koja čini ovaj otok posebnim. Zanimljivo je da je otok Mljet često povezan s legendom o Odiseju, grčkom heroju koji je navodno proveo sedam godina zarobljen u špilji na otoku. Ovaj izlet je idealan za ljubitelje prirode koji traže bijeg od svakodnevnog stresa i žele uživati u netaknutoj prirodi. Povratak u Dubrovnik planiran je u večernjim satima, što vam omogućuje da u potpunosti uživate u prirodnom okruženju otoka.

Elafitski otoci

Brodskim izletom iz Dubrovnika do Elafitskih otoka uživat ćete u mirnim plažama i kristalno čistom moru, savršenom za opuštanje i bijeg od svakodnevnih briga. Elafitski otoci, poznati po svojoj netaknutoj prirodi i prekrasnim uvalama, omiljeni su među ljubiteljima prirode i onima koji traže miran kutak daleko od gradske vreve. Povratak u Dubrovnik planiran u večernjim satima.

Vaša reakcija na temu