Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Portal grada Kaštela KAŠTEL STARI Manas će graditi hotel s četiri zvjezdice u bivšem Zeničkom odmaralištu

KAŠTEL STARI Manas će graditi hotel s četiri zvjezdice u bivšem Zeničkom odmaralištu

Zatražena je građevinska dozvola

Na prostoru nekadašnjeg Zeničkog odmarališta u Kaštel Starom, prostor na Štaliji, prema planovima tvrtke Manas u čijem je vlasništvu splitski hotel Cornaro gradit će hotel sa četiri zvjezdice. Još prije tri godine pokrenuta je ova priča koja je tada bila u ranoj fazi pripreme, a danas se već nazire kako bi uskoro na tom prostoru trebao niknuti biser u turističkoj ponudi na kaštelanskoj obali, javlja Portal grada Kaštela.

- U procesu smo predaje projekta. Kada bude izdana dozvola, onda možemo ulazili u detalje samog projekt – kazali su iz tvrtke Manas i samim time potvrdili da se priča oko gradnje hotela nastavlja.

Da je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole zaprimljen, potvrdili su iz Grada.

- Grad Kaštela, Upravni odjel za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, zaprimio je dana 14. Ožujka 2023. zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole na novoformiranoj kat. čest. 1630/1 k.o. Kaštel Stari (formira se od kat. čest. 1630/1, 1632/1, 1632/2, 1632/3, 1632/4, 1632/5, sve k.o. Kaštel Stari) za hotel kategorije 4 zvjezdice, etažnosti podrum, prizemlje i četiri kata (Po+Pr+4K).  Zahtjev je podnijela tvrtka Manas d.o.o., Barakovićeva 18, Split, zastupana po punomoćniku, glavnom projektantu Emilu Šverku. Zahtjev je u obradi pri ovom Upravnom odjelu – kazali su iz Grada.

Podsjetimo, vlasnički dio parcele gdje bi se trebao graditi hotel iznosio je 5.200 metara četvornih, a zbog ustupanja zemljišta za ulicu koja će spajati Cestu dr. Franje Tuđmana s obalom, građevna površina iznosi  4.700 metara četvornih. Planirano je da 34 posto površine bude pod građevinom, 26 posto bi zauzimali kolnički pristupi i slično, a 40 posto je planirano za zelene površine. Navodno bi visina građevine iznosila 16,5 metara, imala bi dvije podzemne i četiri nadzemne etaže sa oko stotinjak soba.

Nove najave bude nadu kako će se zapušteni prostor bivšeg Zeničkog odmarališta ipak privesti svrsi te da će prostor biti oplemenjen i imati veliki značaj u turističkoj ponudi grada Kaštela.

Vaša reakcija na temu