Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Britanski list proglasio dva hrvatska otoka među najljepšima u Europi

Britanski list proglasio dva hrvatska otoka među najljepšima u Europi

Ideja za rajsko ljetovanje

Dva hrvatska otoka Rab i Lopud pronašli su svoje mjesto na listi The Telegrapha koji je naveo manje poznate otoke Europe na kojima možete provesti rajsko ljetovanje.

Ugledni Telegraph objavio je listu manje poznatih europskih otoka koji se ističu kao rajske destinacije za ljetovanje, a na njima su se našla i dva hrvatska dragulja: Lopud i Rab.

Lopud je opisan kao otok na kojem možete uživati neometani prometom te uživati u njegovim ljepotama dok bosonogi šećete uz predivnom obalom, piše tportal.

'Za samo sat vremena putovanja brodom od urbanog Dubrovnika stižete na očaravajuću malenu luku otočića Lopuda koji osvaja kućicama boje meda okupanima suncem. Čim brod napusti luku, ostajete u miru mjesta na kojem autima nije dozvoljen pristup', opisuje cijenjeni portal i dodaje: 'Šetnja preko njezinog šumovitog zaleđa dovodi vas do plaže Šunj, polumjeseca pijeska i vode zelenkastog odsjaja, jedne od najljepših u cijeloj Hrvatskoj. Kraj nje su terase obložene bambusom te pregršt nepretencioznih bistroa duž obale, koji poslužuju najsvježijeg jastoga za djelić cijene drugih mediteranskih rivijera'.

Za Rab tvrde da posjeduje najbolje plaže na istočnoj jadranskoj obali te ističu kako je zagonetno da se još uvijek nije prometnuo najposjećeniji otok Mediterana.

'Rab je ljepotica, njezin stari grad skup je kuća i zvonika smještenih na poluotoku. Krovovi od terakote ugodan su kontrast morsko zelenom Jadranu, dok je ostatak otoka obilje zimzelenog drveća i hrastovima crnike. Ali, najveća privlačnost od svih su rapske plaže koje ostavljaju bez daha - veliki, dugi polumjeseci blijedo zlatnog pijeska koji nestaju u smaragdnoj vodi', piše The Telegraph i dodaje: 'Prošetajte ili biciklirajte do plaže Rajska ili Sahara, a uvijek imate opciju istraživanja otoka i pronalaske neke od mnogobrojnih skrivenih plaža. Jedna od njih je i Kandarola na kojoj su 1936. uživali britanski kralj Edward VIII. i Wallis Simpson'.

Uz hrvatske dragulje, istaknuti su europski otoci Favignana (Sicilija), Agistri (Grčka), Pantelleria (Sicilija), Andros (Grčka), Ponza (Italija), Procida (Italija), La Maddalena (Sardinija), Meganisi (Grčka) i Cala Napoletana (Italija), prenosi tportal.

Vaša reakcija na temu