Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka ZLATKO DALIĆ: Livaja neće igrati jer se igra na Poljudu, već jer to zaslužuje!

ZLATKO DALIĆ: Livaja neće igrati jer se igra na Poljudu, već jer to zaslužuje!

'Treba nam 18 bodova za odlazak na Euro'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić spreman je za novi kvalifikacijski ciklus. Prvi protivnik je Wales (Poljud, subota 20.45 sati). 

- Kreću novi izazovi. U pet godina smo napravili sjajne stvari, ali još uvijek želimo dobre rezultate. Wales dolazi s velikim ambicijama, a mi želimo krenuti u kvalifikacije pobjedom - rekao je Dalić, a potom dodao:

- Imali smo pet dana vremena. Malo više smo uspjeli raditi nego inače. Sjajno je bilo na treninzima. Rekao sam na sastancima da su ovo opasne utakmice. Za mene je ovo jako bitna utakmica. Start je bitan, nakon Svjetskog prvenstva prva utakmica. Znamo da ne smijemo kiksati. Favoriti jesmo. Moramo se paziti dugih lopti. Imaju brzih igrača koji mogu biti konstantna opasnost. Vjerujem da ćemo biti strpljivi i koncentrirani. Očekujem pobjedu, ali tešku utakmicu. 

Kakva je situacija u momčadi?

- Svi koji su igrali do kraja na Svjetskom prvenstvu su imali problema u klubovima. Brozović, Kovačić, Vlašić...Imamo kvalitetnu reprezentaciju i zamjene koje mogu promijeniti ritam utakmice. Neki igrači nisu u idealnoj formi. Znamo što nam je činiti, možemo u ove dvije utakmice izvući maksimum. 

Kako gledate na Ivana Perišića s obzirom da mu u Tottenhamu ne cvjetaju ruže?

- Ivan je jedan od naših glavnih igrača, zajedno s Lukom i dva-tri starija. On uvijek daje maksimum i što god treba to će odigrati. Ima kvalitetu, brzinu. U pet i pol godina otkad sam ja tu dao je najviše golova i imao najviše asistencija. 

Je li Livaja u prednosti za igrati u prvih 11 jer se igra na Poljudu?

- Livaja neće igrati tu zato jer je to Poljud, već zato što to zaslužuje. Igra dobro, može sačuvati loptu. Uz ovaj vezni red on će doći do izražaja.

Koliko će nam brodova trebati za plasman na Euro?

- Na kraju nam treba 18 bodova, za prvo i drugo mjesto. Nećemo kalkulirati. Idemo što prije to napraviti. 

Kakav Wales očekujete?

- Znamo da su se četiri igrača oprostila, da nema više Balea. Imaju Jamesa, Ramseyja, Murrayja. Očekujem bržu i motiviraniju ekipu nego prije - zaključio je Dalić. 

Vaša reakcija na temu