Hrvatski kuhari, članovi Hrvatskog kuharskog saveza, na međunarodnom su natjecanja u Azerbajdžanu, Golden Shah 2025., na kojemu je nastupilo 300 chefova iz devet zemalja, vratili s čak tri zlata, jednim srebrom, diplomom i timskom broncom.
Dvostruka zlatna medalja, u kategorijama riba i piletina, pripala je Patriku Prnjaku, Filip Klanfar zlatni je u kategoriji riba, srebrnu je medalju osvojio Amos Novak u kategoriji meso, dok je Vedrana Hrastovec Sedlar u kategoriji slastice nagrađena diplomom.
U timskom su nastupu hrvatski chefovi – Vedrana Hrastovec Sedlar, Amos Novak i Filip Klanfar osvojili 5. mjesto ukupno i zbrajanjem bodova brončanu medalju.
Na natjecanju je sudjelovalo više od 30 lokalnih i osam međunarodnih timova, a chefovi su se ogledali u deset kategorija, uključujući tradicionalnu i modernu kuhinju, slastičarstvo, pekarstvo i timska natjecanja.
Ovogodišnje je izdanje Golden Shah natjecanja, licenciranog od strane Svjetske udruge kuharskih društava, bilo peto po redu i održano je u sklopu međunarodnog sajma prehrambene industrije InterFood Azerbaijan.
U međunarodnom sudačkom timu na natjecanju u Bakuu, kuhare je ocjenjivao i hrvatski dvojac, Erich Glavica, internacionalni sudac i predsjednik HKS-a te proslavljeni kuhar Stevo Karapandža, kontinentalni sudac i akademik HKS-a.
- Ponosni smo na izvanredan uspjeh naših chefova, velikih talenata, što su i ovom prilikom, u jakoj konkurenciji, dokazali i kući se vraćamo sretni – kaže Erich Glavica.