Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U četvrtak započinje Taste the Mediterranean, a specijalne festivalske menije u splitskim restoranima možete kušati već danas

U četvrtak započinje Taste the Mediterranean, a specijalne festivalske menije u splitskim restoranima možete kušati već danas

Večere na Peškariji, gostovanja stranih i domaćih chefova...

Ne propustite ekskluzivne večere na splitskoj peškariji, četveroručne večere stranih i domaćih chefova, te specijalne festivalske menije od 23. do 27. listopada u sklopu Taste the Mediterranean.
Specijalne festivalske menije po promotivnim cijenama od srijede, 23. listopada, za ručak i večeru posjetitelji mogu kušati u restoranima Bome, Brasserie on 7, Corto Maltese, K.užina, Mokosh, Tinel i Zinfandel food and wine bistro, a već u četvrtak posjetitelji mogu uživati u prvim ekskluzivnim četveroručnim večerama ovogodišnjeg izdanja u restoranima Nostromo, Dvor i ZOI, gdje chefovi domaćini pripremaju s vrhunskim gostujućim chefovima.

U legendarnom Nostromu kod mladog chefa Stipe Marinovića gostuje chef Ippei Uemura, Japanac s francuskom adresom, čiji restoran Tabi u Marseilleu ima tri toke Gault&Millau i Michelinovu preporuku. U Dvoru, talijanski chef Nicola Fossaceca iz restorana Al Metrò s jednom Michelinovom zvjezdicom u regiji Abruzzo, pripremit će večeru zajedno s poznatim hrvatskim chefom domaćinom Hrvojem Zirojevićem, predstavljajući hranu dviju jadranskih obala. Večeru u restoranu ZOI sutra sa chefom domaćinom Rokom Nikolićem pripremat će također talijanski chef Franco Favaretto iz restorana Baccaladivino u Mestrama poznat po pripremi specijaliteta od bakalara. 

Sve večere festivala posjetitelji mogu rezervirati izravno u restoranima, a ulaznice za ekskluzivne večere Mediteran na pjatu i Dalmacija na pjatu, koje će se na splitskoj peškariji održati ovog petka i subote, posjetitelji mogu unaprijed nabaviti u restoranu Nostromo.
Nakon službenog otvorenja, radni program Festivala u četvrtak 24. listopada od 10.30 otvaraju dvije panel rasprave otvorene za sve posjetitelje u Hrvatskom domu na adresi Tončićeva 1.

Na prvoj će o budućnosti održivog turizma nakon sezone 2024 govoriti Tonči Glavina, ministar turizma i sporta RH, Luis Janela, v.d. Veleposlanika u Portugalskom veleposlanstvu u RH, Ivana Kolar, direktorica Konferencije Tourism 365 i konzultantske tvrtke Julius Rose, Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice grada Malog Lošinja, Jelena Tabak, predsjednica Udruženja ugostiteljskih djelatnosti pri HGK, te specijalni gost ovogodišnjeg festivala Estelle Dinh, prof. dr. iz Luxury Business Managementa, uvrštena na Forbesovu listu 40 under 40 za Monako.

Sudionici će stavove o smjeru u kojem se razvija hrvatska gastronomija čuti direktno od strane chefova i vlasnika restorana na drugom panelu dana, na kojem će govoriti chef Toni Boban, restoran K.užina, Igor Čimbur, vlasnik restorana Baltazar, Danijel Nikolla, vlasnik restorana Corto Maltese i Pandora Greenbox, chef Mario Omrčen, boutique restaurant Bome, chef Mate Sučić, konoba Campanelo, chef Dino Šeparović i sommelierka Mia Šeparović, konoba Kala, chefovi Sandra i Dane Tahirović, restoran Zora bila te chef Stjepan Vukadin iz restorana Il Ponte u Trogiru.

Od četvrtka u ugostiteljskoj školi Oliva Allegra kreću prve masterclass kulinarske radionice, a u Bottiglia wine & deli kreće i prva besplatna vinska radionica ZINspired: A Wine Journey with Mimica winery u 18.00 sati, gdje će posjetitelji vina praćena selekcijom sireva President degustirati vina uz vodstvo sommelierskog tima VinoLike.

Broj mjesta je ograničen, a upute za prijavu možete pronaći na poveznici. Program festivala možete pronaći na poveznici, te na Taste the Mediterranean društvenim mrežama.

Vaša reakcija na temu