Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Aline Ponce from Pixabay RECPET Krem juha od rajčice s bosiljkom

RECPET Krem juha od rajčice s bosiljkom

Osvježavajuće

Osvježavajuća krem juha od rajčice, s dodatkom vrhnja za kuhanje i malo mliječnog namaza, te blagim dodirom svježeg bosiljka, sigurno će vas opustiti i oraspoložiti, pišu Fini recepti.

Sastojci:

pasirana rajčica, 750 ml

vrhnje za kuhanje, 120 ml

mliječni namaz, 120 g

luk, 2 glavice

šećer, 20 g

bosiljak, 5-6 listića svježeg

muškatni oraščić, 1/4 žličice naribanog

ekstra djevičansko maslinovo ulje, 80 ml

sol i papar

Priprema:

Luk očistimo i nasjeckamo, a listiće bosiljka narežemo na trakice.

U ugrijani lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, šećer, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.

Nakon 5-6 minuta prženja dodamo muškatni oraščić, trakice bosiljka, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.

Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro promiješamo i kuhamo dalje.

Nakon još 5 minuta kuhanja juha je gotova, rasporedimo je u tanjure, dodamo po žličicu sirnog namaza, ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i možemo ju poslužiti.

Vaša reakcija na temu